Πώς το Movember απαιτείται να κινητοποιεί τον καθένα από εμάς.

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το Movember και παρότι του χρόνου θα κλείσει 20 χρόνια ζωής από την πρώτη φορά που εορτάστηκε το κίνημα, σε κάποιους άντρες εκεί έξω παραμένει άγνωστο. Για κάποιους φαίνεται αστείο το να αφήνουν μουστάκι, ενώ άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί φέραμε εδώ μια μόδα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ίσως να έχουν δίκιο.

Αυτό όμως που θα πούμε εμείς είναι απλό. Ότι θα στηρίζουμε πάντα το όποιο κίνημα προβλέπει την πρόληψη για την υγεία μας, ακόμη και αν δεν έχει ρίζες από την Ελλάδα – αν και για καλή μας τύχη, οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν τι είναι το Movember. To πιο σημαντικό ωστόσο, είναι πως η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μία καλή αφορμή για να εξεταστούμε και να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη.

Ο καρκίνος του προστάτη ανιχνεύεται σε έναν στους τέσσερις άντρες και περίπου ο ένας στους πέντε, θα πρέπει να υποβληθεί σε βιοψία. Στα καλά νέα; Το 99% του καρκίνου του προστάτη είναι θεραπεύσιμος όταν ανιχνευτεί, οπότε ακόμη και αν έχεις την παραμικρή υπόνοια ή απλά θέλεις να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου, το Movember είναι ένας καλός λόγος να κάνεις την εξέταση.

Με αφορμή την ενότητα MHNAΣΜΑΝ – ΜΗΝΑΣΜΑΣ, το Ratpack ξεκινάει το Μήνα του Άντρα με το βίντεο της αρχής και την υπενθύμιση ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Και το κάνουμε με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο.

*Ευχαριστούμε πολύ το Mansfield Barbers για τη φιλοξενία.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved