Αν σηκώνεις βάρη τότε θα ζήσεις περισσότερο λένε οι έρευνες

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν πως ίσως τα βάρη να κάνουν καλό στην μακροζωία.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν μετά από νέα έρευνα πως αν κάποιος συνδυάζει μυϊκές αλλά και αερόβιες ασκήσεις, τότε πιθανόν να ζήσει περισσότερο. Ακούγεται ελπιδοφόρο αλλά όμως ποιος από εμάς το κάνει όντως; Οι πιο πολλοί κάνουν είτε το ένα είτε το άλλο είδος άσκησης, λίγοι και τα δύο. Κι όταν μιλάμε για άσκηση εννοούμε για οτιδήποτε, από τα ψώνια στη λαϊκή μέχρι τις σκάλες της πολυκατοικίας σου. Όποια άσκηση αερόβια κάνεις είναι καλή. Θέλει όμως και ασκήσεις δύναμης για να αιματώνονται περισσότερο οι μυς σου. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύτιμος για την υγεία σου.

Μερικές εναλλακτικές ασκήσεις για εσένα που βαρέθηκες τα deadlifts

 
 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας συμβουλεύει τους ενήλικες άνω των 65 ετών να είναι σωματικά δραστήριοι καθημερινά και να κάνουν δραστηριότητες για τη βελτίωση της δύναμης, της ισορροπίας και της ευλυγισίας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Είναι όμως πολύ σημαντικό να γίνεται αυτό και σε πιο νεαρές ηλικίες μιας και η άσκηση συσσωρεύεται με τα χρόνια και φαίνεται τελικά σε βάθος χρόνου. Τι σημαίνει όμως αυτό σε καθημερινή βάση; Συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας για όσους είναι ήδη δραστήριοι. Απ’ ότι καταλαβαίνεις αυτό σημαίνει σκληρή δουλειά αν δεν έχεις κάνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το NHS, οι δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης μπορεί να περιλαμβάνουν:
-γιόγκα
-πιλάτες
-tai chi
-άρση βαρών
-ασκήσεις με ιμάντες αντίστασης
-ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός σας, όπως push-ups και sit-ups
-βαριά κηπουρική, όπως σκάψιμο και φτυάρισμα

 

 
 

Αν όμως το σκεφτεί κανείς και από μόνος του ή από την μικρή εμπειρία που μπορεί να έχει από την έντονη άσκηση, καταλαβαίνει αμέσως πως η άσκηση κάνει καλό στο μυαλό αλλά και στο σώμα. Ακόμη και μόνο το περπάτημα από μόνο του είναι κάτι που ίσως να σε σώσει τελικά από τον γιατρό. Τι ακριβώς όμως έδειξε αυτή η έρευνα; Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τα βασικά συμπεράσματα του τι σημαίνει να κάνεις έντονη άσκηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved