Κάθε έξτρα ποτήρι αλκοόλ σου κόβει 15 λεπτά από τη ζωή σου

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις ο αριθμός ποτών που μπορείς να πιεις μέσα στην εβδομάδα είναι 5. Τουλάχιστον έτσι λέει η ιατρική. Από εκεί και πέρα το χάος. Αν λοιπόν ξεπερνάς αυτόν τον αριθμό ποτηριών αλκοόλ την εβδομάδα να ξέρεις πως παίζεις με τη ζωή σου κορώνα γράμματα. Ναι, δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Ειδικά για τους πότες μας. Τι πέντε ποτέ ρε φίλε, εδώ πέντε ποτά θέλω στην καθισιά μου εγώ, μπορεί να σκέφτεται κάποιος. Κι όμως το όριο για να διατηρηθεί κανείς υγιής είναι πέντε ποτηράκια. Αυτό. 100 γραμμάρια αλκοόλ. Σταγόνα στον ωκεανό θα πει κάποιος, κάποιος άλλος όμως θα πει, ναι έτσι είναι τα πράγματα, αν δεν θέλεις να πάθεις εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, ανεύρυσμα ή κίρρωση του ήπατος.

 

 
 

Tι θα σου συμβεί αν δεν πιείς αλκοόλ ή καφέ για δύο χρόνια

Μία νέα έρευνα έδειξε πως με παραπάνω από 5 ποτήρια βαδίζουμε σε άγνωστα νερά. Η έρευνα εξέτασε δείγμα 600.000 ανθρώπων και βρήκε πως όσοι ήταν από 40 και πάνω κι έπιναν περισσότερα από πέντε ποτά την εβδομάδα τότε το ρίσκο του θανάτου αυξανόταν κατά πολύ. Ο David Spiegelhalter, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Campbridge σχολίασε: “Για κάθε άνθρωπο πάνω από σαράντα, κάθε ποτήρι αλκοόλ πέρα από το όριο των 5 ποτών την εβδομάδα σημαίνει μείον 15 λεπτά ζωής”. Αυτή η ακρίβεια του είναι πολύ ισοπεδωτική σίγουρα. “Αν κάποιος πίνει τρία ποτήρια κρασί κάθε μέρα, χάνει δύο χρόνια από τη ζωή του αμέσως”.

 

 
 

Η έρευνα εξηγεί πως το κάθε ποτό είναι όπως το κάθε τσιγάρο. Κόβει σοβαρά τα χρόνια ζωής σου. Από την άλλη πλευρά (αυτή είναι άλλη έρευνα), αν είσαι 90 χρονών, κάθε ποτήρι μπίρας ή κρασιού σου δίνει χρόνια. Πως γίνεται αυτό; Σου φαίνεται άδικο; Αυτό που πρέπει να γίνει απ' ότι φαίνεται είναι να κάνεις υπομονή μέχρι τα 90 και μετά να το ρίξεις έξω μια και καλή. Οπότε τι κάνουμε; Τίποτα μάλλον, βάλε τα καλά σου, πήγαινε σε ένα μπαρ και πιες όσα ποτά θέλεις, γιατί ποιο το νόημα να ζούμε μια ζωή χωρίς να το διασκεδάζουμε;

Drink Up!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved