associated press Το cheat meal του Dwayne Johnson είναι υπερβολικό ακόμα για Ελληνίδα γιαγιά

Έχει τόσο μπέικον που το στρώνεις και για σουπλά στο τραπέζι.

Για να καταφέρει να μείνει σε αυτή τη φόρμα ο The Rock στα 50 του χρόνια, υποβάλει το σώμα του σε μια εξοντωτική προπόνηση σε καθημερινή βάση, ένα πρόγραμμα ζηλευτό, όχι μόνο για μεσήλικες, αλλά ακόμα και για 20χρονους που πιάνουν την πέτρα και τη στύβουν. Όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα επικά προγράμματα γυμναστικής, αντίστοιχα επικά είναι και τα cheat meal που τα συνοδεύουν και αυτό του Dwayne Johnson δεν αποτελεί εξαίρεση.Ο The Rock έχει διαλέξει την Κυριακή για το δικό γεύμα παρασπονδίας, ταιριαστή για ένα χαλαρό οικογενειακό brunch μιας και το συνδυάζει με το τέλος της πρωινής του κυριακάτικης προπόνησης. Με τη διαφορά ότι τρώει για όλη την οικογένεια μαζί.

 

 

Το brunch του έχει στο επίκεντρό του μια ομελέτα με τρία ολόκληρα αυγά, συν άλλα 9 ασπράδια. Γύρω από αυτή θα δούμε αρκετές φέτες μπέικον, αν και είναι από γαλοπούλα και όχι αυθεντικό χοιρινό. Με αρκετή πρωτεΐνη στο πιάτο μπορεί να συνεχίσει με υδατάνθρακα, αλλά και ζάχαρη ως cheat meal. Τρια καλαμποκόψωμα, μερικά χαβανέζικα breakfast biscuits κι έναν πυργάκι από banana pancakes δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια και ευδαιμονία στον The Rock για να βγάλει την εβδομάδα που έρχεται και να του δώσει κίνητρο για να συνεχίσει μέχρι την επόμενη Κυριακή που θα τον περιμένει και πάλι εκείνο το βουναλάκι από banana pancakes.

Ο υπέροχος άνθρωπος πίσω από την τρομερή όψη που λέγεται Dwayne Johnson

O θεσμός του cheat meal είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία τριβής στους τομείς διατροφής/γυμναστικής. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Η πρόσκαιρη χαρά που δίνει ο υδατάνθρακας και η ζάχαρη πάνε πολύ πίσω το πρόγραμμα της γυμναστικής και πολλές φορές το σώμα επανέρχεται μόνο όταν έρθει η στιγμή για το επόμενο cheat meal. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το cheat meal μπορεί να γίνει πιο εθιστικό από ότι πρέπει και να γίνει cheat πάνω στο cheat με πολλαπλά cheat meals.

 

 

Από την άλλη οι υπέρμαχοι των cheat meals, όπως ο Dwayne Johnson σε αυτή την περίπτωση, θεωρούν πως κάνοντας δώρο στον εαυτό τους ένα τέτοιο γεύμα του δίνουν κίνητρο να συνεχίσει. Ίσως όμως να είναι πιο σημαντικό το ότι μία φορά στο τόσο το cheat meal δίνει την αίσθηση της συμμετοχής και της κοινωνικότητας με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους, κάτι που είναι σίγουρα ανεκτίμητο. 

Αν δουλεύει για τον 50χρονο Johnson, τότε μάλλον δουλεύει για όλους, αρκεί να μην ξεχνάμε το κάθε πότε είναι ώρα του cheat meal και να μην γίνεται μέρα παρά μέρα.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved