Αυτές οι 12 τροφές είναι τα πιο φυσικά αντιφλεγμονώδη

Αν σε αυτές βασίζει τη διατροφή του ο Tom Brady, μάλλον κάτι κάνουν πολύ σωστά.

Μπορεί από την εποχή που ακούσαμε για πρώτη φορά για τα αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά τρόφιμα να έχουν περάσει άλλες δύο τουλάχιστον διατροφικές μόδες, με την keto και τη διαλειμματική νηστεία να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά μια διατροφή που βασίζεται στα αντιφλεγμονώδη εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. 

Αθλητές, καλλιτέχνες αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να καθυστερήσουν τα σημάδια του γήρατος και ταυτόχρονα να κρατηθούν σε φόρμα, χτίζουν τη διατροφή τους γύρω από αυτές τις τροφές. Μια τέτοια δίαιτα συνεπάγεται και αποφυγή όσων τροφών προκαλούν φλεγμονές και γήρανση, δηλαδή τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, επεξεργασμένα κρέατα, κακής ποιότητας υδατάνθρακες κλπ. 

Ο λόγος που οι δίαιτες με βάση τα αντιφλεγμονώδη έχασαν γρήγορα το hype τους, είναι επειδή δεν είναι ακριβώς μετρήσιμο το πόσο καλό κάνουν τελικά. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι καλό να βάλεις κάποιες από αυτές στην καθημερινότητά σου. Παρακάτω θα βρεις τις 12 πιο σημαντικές και γιατί αξίζουν μια θέση σε κάποιο από τα γεύματά σου. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved