4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσεις τη δίαιτα

Γιατί μερικές φορές η διάθεσή σου και η ηρεμία σου είναι πολυτιμότερη από το χάσιμο κιλών.

Για οποιονδήποτε λόγο κι αν έχεις διαλέξει να μπεις στους κανόνες μιας πειθαρχημένης διατροφής, οι περιορισμοί είναι δεδομένοι. Από την απώλεια κιλών, μέχρι το χτίσιμο μυϊκής μάζας, ακόμα και η απλή υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, οι κανόνες ενός προγράμματος μπορεί να γίνουν πολλοί ενοχλητικοί όταν φτάνεις σε ένα «οροπέδιο» απόδοσης και σταματάς να βλέπεις αποτελέσματα ή απλά κουράζεσαι. 

Όταν η πειθαρχία γίνεται αυτοσκοπός, τότε είσαι πολύ κοντά στο σημείο που κινδυνέυεις όχι απλά να σταματήσεις να βλέπεις αποτελέσματα, αλλά ακόμα και να κάνεις ένα εντυπωσιακό rollback και να επιστρέψεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες ή ακόμα χειρότερα και πιο πίσω ακόμα. Γι’αυτό είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο να γνωρίζεις τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να πάρεις μια ανάσα. 

 

 

Τσέκαρε τη χοληστερίνη σου 

Είναι το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι το έχεις παρακάνει με δίαιτες τύπου keto και γενικά χαμηλού υδατάνθρακα και υψηλής πρωτεΐνης. Πολλές φορές με τέτοιες δίαιτες τα φρούτα και οι φυτικές ίνες πάνε περίπατο και η άνοδος της χοληστερίνης είναι μονόδρομος. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τον έλεγχό της και επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να περιορίσεις ταυτόχρονα τα κορεσμένα λίπη. 

Μήπως πεινάς συνέχεια;

Είναι φυσιολογικό έως ένα βαθμό να νιώθεις το αίσθημα της πείνας ανάμεσα στα γεύματα. Άλλωστε ο στόχος είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και μέσα από αυτές να δεις αποτελέσματα. Όμως όταν πεινάς συνέχεια, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το βασανιστήριο δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα και το να πεινάς συνέχεια σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μέγεθος των μερίδων ή/και με το ωράριο. Μίλα με τον διαιτολόγο σου και κάντε μαζί τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πριν κουραστείς και τα παρατήσεις τελείως.

 

 

Το αίσθημα της κόπωσης

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ύπνο και κοιμάσαι σωστά, μια σωστή δίαιτα δεν μπορεί να ευθύνεται για το ότι νιώθεις κουρασμένος συνέχεια. Τρώμε για να έχουμε ενέργεια κι αν είσαι συνέχεια κουρασμένος, τότε σημαίνει ότι η δίαιτά σου είναι υπερβολική και δεν παίρνεις από αυτή την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεσαι. Το πιο πιθανό είναι να έχεις υπερβάλλει με τον δραστικό περιορισμό των υδατανθράκων και είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις. 

Σε κουράζει υπερβολικά η άσκηση;

Είναι εντελώς διαφορετικό το να κάνεις διατροφή από το να κάνεις διατροφή με άσκηση. Και εδώ το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την απουσία των υδατανθράκων και είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις. Το να δίνεις βάση στην πρωτεΐνη γιατί αυτή θα σου δώσει τροφή για τους μύες, σε κάνει να ξεχνάς το ότι χωρίς υδατάνθρακα οι μύες δεν έχουν ενέργεια για να λειτουργήσουν, πόσο μάλλον να αναπτυχθούν.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved