Ξεχάστε το White Noise, το Brown Noise είναι αυτό που μας βοηθά στον ύπνο

Στο κυνήγι του τέλειου ύπνου η μελέτη του White Noise μας φέρνει τον ήχο που μας κοιμίζει.

Είναι ήδη γνωστό ότι συγκεκριμένοι μονότονοι ήχοι δρουν «υπνωτικά», μας χαλαρώνουν και μας φέρνουν πιο εύκολα σε κατάσταση λίγο πριν τον ύπνο. Πρόκειται συνήθως για ήχους χαμηλής συχνότητας, στο φάσμα του μπάσου, όπως ο ήχος του ανεμιστήρα, τα παράσιτα του ραδιοφώνου κλπ. 

Είναι ήχοι γνωστοί ως ανήκοντες στο φάσμα του White Noise, ένα πολύ ευρύ φάσμα ήχων με βάση τη συχνότητα που δεν είναι εύκολα ορίσιμο. Τα χρώματα στους ήχους είναι ένας τρόπος για να τους βάλουμε σε κατηγορίες ανάλογα με τη συχνότητα, μιμούμενοι το πώς χωρίζουμε τα χρώματα ανάλογα με τη συχνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Είναι ένας τρόπος για να κάνουμε πιο κατανοητό στις μάζες τη συχνότητα του ήχου.

 

 

Η μελέτη σε συγκεκριμένες συχνότητες ήχου και η επίδρασή τους στον ύπνο είναι ακόμα περιορισμένη, αλλά «τεμαχίζοντας» τις συχνότητες του White Noise σε μικρότερα δείγματα, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι μια συγκεκριμένη συχνότητα, που ονομάζεται Brown Noise, είναι αυτή που βοηθάει περισσότερο από όλες και χαλαρώνει πιο γρήγορα από κάθε άλλη συχνότητα.

Παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη έρευνα πάνω στον Brown Noise, πολλοί στα social media, και ειδικά στο TikTok, ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του και ισχυρίζονται ότι το Brown Noise βάζει κάτω χαμομήλια, ζεστά γάλατα, βαλεριάνες κλπ. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο με ήχους Brown Noise στο YouTube, αλλά και playlists στο Spotify που σας περιμένουν να κάνετε το δικό σας πείραμα με αυτό το κόλπο για εύκολο ύπνο. Δοκιμάστε το και βλέπουμε, τόσα γιατροσόφια έχουμε δοκιμάσει, άλλο ένα που δεν κάνει και κακό δεν πειράζει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved