Πώς βίωσε ο κινηματογραφικός Λεωνίδας την Σπαρτιατική του διάπλαση στο απόλυτο hit της καριερας του. Μπορείς να βγάλεις το πρόγραμμά του;

Όσα χρόνια και αν περάσουν, κάθε φορά που θα προσπαθούμε να φανταστούμε το πρόσωπο του Λεωνίδα, Βασιλιά της Σπάρτης και ήρωα των Θερμοπυλών, κανένα άλλο πέρα του Gerard Butler δεν μοιάζει πιο ταιριαστό.

Οι «300» ξεκίνησαν σαν αστείο -και για τον ίδιο τον Butler κιόλας- ωστόσο με σωστή χρήση του CGI, της metal μουσικής και της σκηνοθετικής επιμέλειας του Zach Snyder τα 456 εκατ. δολάρια στο Box Office εξέθεσαν κάθε δύσπιστο και hater.

Φαίνεται πως τελευταία ο Zach Snyder έχει μεγάλη πέραση.

 

«Πραγματικά θυμάμαι να φοράω την κόκκινη κάπα στα γυρίσματα και να δείχνω στο green screen ένα χωριό που καίγεται και έλεγε από μέσα μου “Αυτή η ταινία δεν πάει πουθενά”» έχει δηλώσει παλιότερα στο The Hollywood Reporter.

 

Το κορμί που έκανε τη διαφορά

Αναμφίβολα ένα από τα ατού της ταινίας πέρα από τις εμφατικές μάχες και brutal σκηνές ήταν η απίστευτη γράμμωση που είχε ο Butler και οι υπόλοιποι 299 συμπολεμιστές του -το δανειστήκαμε από το parody- στη μάχη απέναντι στις ατελείωτες ορδές του Ξέρξη.

Πολλοί το απέδωσαν στο CGI, ωστόσο η εικόνα καθένα από τους στρατιώτες ήταν πραγματικά λες και προέρχονταν από χρόνια εκπαίδευση και αγριάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Butler για να φτάσει στο σημείο να «κτηνιάσει» τόσο πολύ χρειαζόταν καθημερινά 6 ώρες προπόνησης, τριώ διαφορετικών ειδών.

Δύο ώρες CrossFit, δύο ώρες bodybuilding και άλλες δύο προπόνηση για τις σκηνές μάχης.

 

 

«Μπορείς να πεις ότι κατά κάποιο τρόπο κατέστρεφα το κορμί μου με τόση προπόνηση καθημερινά. Αυτό που πέρασα στην προετοιμασία για τους “300” δεν ήταν απλώς σκληρό, αλλά ό,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει ποτέ σε προπόνηση» είναι τα λόγια-απόδειξη ότι για να γίνει κανείς άξιος Λεωνίδας δεν είναι απλή υπόθεση.

«Παρόλα αυτά απολάμβανα κάθε στιγμή της “καταστροφής” μου». Αν λάβουμε υπ'όψιν μας το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα το απόλαυσε και το έκανε.

 

Ενδεικτικά μια άσκηση για να γίνεις Λεωνίδας

Στους κύκλους του Crossfit το αποκαλούν WOD (Workout of the Day), κατά την οποία σου δίνεται το πρόγραμμα των ασκήσεων και oι συνολικές επαναλήψεις που πρέπει να πραγματοποιήσεις και εσύ μέχρι το τέλος της προπόνησης πρέπει να τις έχεις ολοκληρώσει. Κάτι σαν τον Coach Carter όπου έπρεπε οι παίκτες να έχουν κάνει μέχρι το τέλος της βδομάδας συγκεκριμένα push ups και καμικάζι. Μία ώρα άσκησης από τις δύο είχε το παρακάτω ασκησιολόγιο.

Μια και είπαμε για Coach Carter, ποιες είναι οι κορυφαίες αθλητικές ταινίες που μπορείς να δεις.

Pull-ups  των 50 επαναλήψεων

LonelyBlondEstuarinecrocodile size restricted

Άρσεις Θανάτου των 50 επαναλήψεων με 75 κιλά

deadlift

Push ups των 50 επαναλήψεων

pushup

Άλματα στο κουτί των 50 επαναλήψεων

boxjump

Κοιλιακούς αλά floor wipers των 50 επαναλήψεων

barbellfloorwiper

Clean and press με 18κιλα kettlebell των 50 επαναλήψεων

clean and press kettlebell

Για την ιστορία ο Gerald Butler έβγαζε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε κάτι περίπου πάνω από 20 λεπτά, την ώρα που ένας εκ των 300 (ο Andrew Pleavin) το έβγαλε σε 18 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Κανονικός Σπαρτιάτης.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved