Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις κιλά όσο και αν το προσπαθείς

Μικρά μυστικά για να τα καταφέρεις.

Το να χάσουμε τα περιττά κιλά είναι μια διαδικασία επίπονη. Χρειάζεται πρόγραμμα, υπομονή και μικρά μυστικά που δεν πρέπει να ξεχνάς. Διότι υπάρχουν λόγοι που σε κρατούν πίσω και δε σε βοηθούν να χάσεις κιλά και να κάψεις λίπος. Ποια είναι αυτά;

Ανεπαρκής ενυδάτωση

Το νερό κάνει θαύματα. Μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο και στο αδυνάτισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του αδυνατίσματος και της ενυδάτωσης και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δυσκολεύονται να χάσουν κιλά από την στιγμή που δεν ενυδατώνονται σωστά. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στο σωστό μεταβολισμό και παράλληλα προάγει τον κορεσμό.

 

 

Τα υγιεινά τρόφιμα έχουν θερμίδες

Αυτό καλό είναι να το θυμάσαι. Ναι πρέπει να καταναλώνουμε υγιεινά τρόφιμα, όπως λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά θέλει μέτρο. Το μέλι, το ταχίνι, το αβοκάντο είναι υπερτροφές που θέλουν μέτρο γιατί έχουν πολλές θερμίδες. Οπότε είναι σημαντικό να μην τις καταναλώνουμε σε μεγάλο βαθμό γιατί μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην διατροφή και τις θερμίδες.

 

 

Ανεπάρκεια βιταμινών

Η ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων έχει συσχετιστεί με την αύξηση βάρους. Η βιταμίνη D παίζει ρόλο στην προσπάθεια να χάσουμε κιλά και η ανεπάρκειά της συσχετίζεται με την αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και με μια γενικότερη δυσκολία στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά. Οι περισσότερες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου, που όσο πιο καλά δουλεύει, τόσο πιο εύκολο είναι να χάνει και τα περιττά κιλά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved