associated press Τα προγράμματα γυμναστικής για να χάσεις βάρος

Πέντε εναλλακτικές επιλογές από κολύμβηση μέχρι ποδήλατο.

Η επιστροφή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μάς βρίσκει πιο μαυρισμένους και με περισσότερα κιλά. Λογικό είναι. Κανείς δεν θέλει να χτυπηθεί στο γυμναστήριο τις ημέρες της ξεκούρασης αλλά προτιμά το φαγητό στις ταβέρνες και τις παραλίες. Ωστόσο τώρα τα κεφάλια μπαίνουν μέσα και πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Ποια είναι όμως τα προγράμματα γυμναστικής για να χάσουμε βάρος;

Κολύμβηση

Η τέλεια επιλογή. Αφενός είναι απολαυστικό και δροσιστικό, αφετέρου καις φουλ θερμίδες και το σημαντικότερο δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Οπότε ακόμη κι αν έχεις μυοσκελετικά προβλήματα, είσαι μια χαρά.

 

 

Τρέξιμο

Είτε πρόκειται για έντονο τρέξιμο είτε για τζόκινγκ, θα σε βοηθήσει να χάσεις αρκετές θερμίδες και να κάψεις λίπος. Μάλιστα δεν χρειάζεται αθλητικό εξοπλισμό, παρά μόνο ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια.

Βάρη

Μπορεί όλοι να πιστεύουμε πως με τα βάρη φτιάχνεις μυϊκή ενδυνάμωση αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν κάνεις συστηματικά προπόνηση με βάρη, ο μεταβολισμός σου θα βελτιωθεί και αυτό σημαίνει πως θα κάψεις λίπος και περισσότερες θερμίδες.

Tι θα σου συμβεί αν δεν πιείς αλκοόλ ή καφέ για δύο χρόνια

HIIT

Πρόκειται για μία μορφή διαλειμματικής προπόνησης και μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, ανάλογα με τη συχνότητα της άσκησης. Σε αυτό το είδος προπόνησης, το αερόβιο εναλλάσσεται με πιο χαλαρές ασκήσεις και αν θέλεις να χάσεις κιλά, πρόκειται για μία καλή επιλογή.

 

 

Ποδηλασία

Μπορείς να την κάνεις εξωτερικά με ποδήλατο ή στο σπίτι ή γυμναστήριο με πρόγραμμα cycling. Κάψιμο λίπους και γυμνάζεις πόδια, χέρια και φυσικά γλουτούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved