Τώρα που έχουμε καταιγίδες καλό είναι να μην μπεις για μπάνιο

Αν δεν θες να βραχεις με λασπόνερο βροχής, απλώς κλείσε το παράθυρο. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για άλλο λόγο.

Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε και οι πρώτες βροχούλες έχουν ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας. Σίγουρα για καιρό ακόμη θα κάνει ζέστη στην Ελλάδα, από την άλλη όμως πρέπει σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη εποχή.

Μόλις μάθαμε όμως κάτι παράξενο. Δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο όταν έχει καταιγίδα. Εσύ το ήξερες; Κι όμως είναι γεγονός. Το φθινόπωρο μπήκε και σύμφωνα με τα δελτία καιρού έρχονται βροχές και καταιγίδες. Είναι ο καιρός όμως να προστατευτείς και να μάθεις και μερικά νέα δεδομένα.

 

 
 

Μας αρέσει πολύ να καθόμαστε στο σπίτι, κάπου ζεστά και να χουχουλιάζουμε ή ακόμα και να κοιμόμαστε, όταν έξω βρέχει και ρίχνει αστραπές και βροντές. Εντάξει δεν μπήκε κι ο χειμώνας βέβαια, ίσως υπερβάλουμε λίγο.

Ζεστός καφές, ταινία και σκεπάσματα. Λες; Μπορεί, γιατί όχι, αν το νιώσεις κάντο.

Από ότι φαίνεται όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχει πολύ ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Ένα από αυτά είναι το μπάνιο.

 

 
 

Σύμφωνα με τον John Jensenius, ειδικό για την ασφάλεια από τους κεραυνούς στην Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει και άλλα που δεν πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε ασφαλείς μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μένουμε μακριά από οτιδήποτε περιέχει ηλεκτρική ενέργεια, όπως τα καλώδια και τα υδραυλικά. Τρελό; Κι όμως τώρα το ξέρεις.

Παρακάτω μπορείς να δεις γιατί δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο στην καταιγίδα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved