Tι θα σου συμβεί αν δεν πιείς αλκοόλ ή καφέ για δύο χρόνια

Αν είχες ποτέ την απορία, μόλις μάθαμε την απάντηση.

Τα αποτελέσματα της αποχής από τον καφέ όλοι πάνω κάτω τα γνωρίζουμε έτσι δεν είναι; Δεν μπορούμε με τίποτα να το κόψουμε. Το ίδιο και το αλκοόλ. Τι γίνεται όμως με τον καφέ το πρωί και τον έχεις τόσο πολύ ανάγκη;

 

 
 

Αυτό οφείλεται στο ότι με την πρώτη γουλιά καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό μας, όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, σύμφωνα με το National Academy of Sciences. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμόνων, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση.

Έρευνα: Οι ηλικίες κατά τις οποίες καταστρέφεσαι από το αλκοόλ

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μείωση της ποσότητας της καφεΐνης στο σώμα μας κατά 50% είναι περίπου πέντε ώρες κατά μέσο όρο. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να θελήσουμε έναν ακόμη καφέ μετά από μερικές ώρες. Ωστόσο, το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα, μεταξύ αυτών η ηλικία, οι ιατρικές παθήσεις και οι αλληλεπιδράσεις με τυχόν φάρμακα.

 

 
 

Πολλά άρθρα κυκλοφορούν εκεί έξω με τίτλους του στυλ «Δείτε τι του συνέβη», αυτό εδώ όμως δεν είναι κάτι τέτοιο. Απλά αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και πραγματική ιστορία. Πρόκειται για την ενέργεια του Tobias Van Schneider, ενός γραφίστα που μένει στη Νέα Υόρκη.

Ο Van Schneider λοιπόν αποφάσισε για 27 μήνες να μην πιει ούτε σταγόνα καφέ και αλκοόλ για να δει τι πρόκειται να συμβεί τόσο στον οργανισμό του όσο και στη ζωή του κατ' επέκταση. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, όχι όμως για το λόγο που φαντάζεσαι.

Δες εδώ αναλυτικά τι έγινε:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved