Θες να αδυνατίσεις; Οι Ιάπωνες ξέρουν τον τρόπο

Μην περιμένεις ειδικές δίαιτες, το κόλπο είναι αλλού.

Ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς κατά καιρούς έγκειται στο ερώτημα: «Πώς να αδυνατίσω;». Άλλοτε ψάχνουμε λύσεις που θα μας φέρουν άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα, άλλοτε προτιμάμε πιο χρονοβόρες διατροφές θεωρώντας πιο πιθανή την ακόλουθη διατήρηση του αποτελέσματος.

Το χοροπήδημα μειώνει προσωρινά το αίσθημα της πείνας! Αυτό έδειξε μελέτη της Σχολής Αθλητικών Επιστημών του ιαπωνικού Waseda University.

Γιατί νιώθω ευλογημένος που πάω με το ποδήλατο στη δουλειά

 
 

Η συγκεκριμένη έρευνα καταπιάστηκε με τα πηδήματα που κάνουμε, για παράδειγμα, με το σκοινάκι αλλά και γενικότερα με τις ασκήσεις που εκτελούμε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας. Αυτού του τύπου η γυμναστική φαίνεται ότι ρυθμίζει καλύτερα την όρεξη σε σύγκριση με την άσκηση στο στατικό ποδήλατο.

 

 
 

Οι ερευνητές εξηγούν ότι υπαίτιες γι΄ αυτό το φαινόμενο είναι οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, οι οποίες παράγονται από το στομάχι και τα έντερα.

Ειδικότερα η ορμόνη γκρελίνη, που απελευθερώνεται όταν αρχίζει η πείνα, φαίνεται να μειώνεται καθώς κινούμε τη μάζα του σώματός μας πάνω-κάτω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved