Πώς να κοιμηθείς για να μην πονάει η μέση σου

Οι μόνες στάσεις που ανακουφίζουν τον πόνο στη μέση.

Ο πόνος στην μέση δεν επηρεάζει μόνο τις κινήσεις ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά εμποδίζει σημαντικά και τον ύπνο του. Επιπλέον, η κακή στάση σώματος στον ύπνο μπορεί να επιδεινωθεί ή ακόμη και να προκαλέσει οσφυαλγία. Οπότε, ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις για τον ύπνο αν πονάει η μέση σας;

 

 
 

Η κακή στάση σώματος όταν ξαπλώνετε μπορεί να γίνει από μόνη της η υποκείμενη αιτία που πονάει η μέση σας γενικότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες θέσεις ύπνου ασκούν αυξημένη πίεση στον αυχένα, τους γοφούς και την πλάτη.

Πόνος στη μέση: Μια άσκηση 30 δευτερολέπτων αρκεί για να εξαφανιστεί

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σε φυσική θέση την σπονδυλική στήλη, όταν ξαπλώνετε. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε εφόσον το κεφάλι, οι ώμοι και οι γοφοί σας είναι ευθυγραμμισμένοι και ταυτόχρονα υποστηρίζεται σωστά η πλάτη σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι συνήθως με το να κοιμάστε ανάσκελα.

 

 
 

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα να κοιμούνται ανάσκελα, ή διαπιστώνουν ότι αυτό τους προκαλεί ροχαλητό. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του “στυλ” που κοιμάται, οπότε υπάρχει μια ποικιλία επιλογών για όσους θέλουν να κοιμηθούν καλύτερα και να μειώσουν τον πόνο στην μέση τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved