6 χρυσοί διατροφικοί κανόνες για να εμφανιστούν (επιτέλους) οι κοιλιακοί σου

Μόνο το γυμναστήριο δεν αρκεί.

Το έχουμε πει, στο έχει πιε και ο δικός μας άνθρωπος, ο Δημήτρης Μώρος, που όσο να πεις κάτι παραπάνω ξέρει. Θα στο γράψουμε στο ταβάνι της κρεβατοκάμαράς σου για να το βλέπεις κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Κοιλιακούς χτίζεις στο γυμναστήριο ΚΑΙ την κουζίνα.

Για αυτό λοιπόν υπάρχουν πέντε βασικοί κανόνες διατροφής που καλό είναι να τους μάθεις απ’ έξω και να τους τηρείς ευλαβικά. Δεν πρόκειται να σου δώσουμε κάποιο μυστικό γραμμένο σε αρχαίες περγαμηνές που μόνο εμείς ξέρουμε. Γενικά, να είσαι επιφυλακτικός όταν ακούς τέτοια. Θα σου πούμε αυτά για τα οποία όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν.

1ος Κανόνας

Μην χάνεις την ευκαιρία για ένα πλούσιο και πλήρες πρωινό. Εκεί βρίσκεται το μυστικό. Το πρωί σε παίρνει να γεμίσεις τον οργανισμό σου με θερμίδες, όχι μόνο επειδή τις χρειάζεται για να βγάλει τη μέρα που έχει μπροστά του, αλλά και επειδή έχει αρκετές ώρες μπροστά του να τις κάψει. Πώς το λέγανε οι Κινέζοι: Φάε σαν Αυτοκράτορας το πρωί, σαν πρίγκιπας το μεσημέρι και σαν ζητιάνος το βράδυ. Αυτό.

2ος κανόνας

Μέσα στην μέρα να έχεις έξι μικρά γεύματα, ώστε να μένει σταθερή η ποσότητα σακχάρων στο αίμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχάσεις να πίνεις και 3-4 λίτρα νερό.

big guernsey market 84 1024x682

3ος Κανόνας

Υπολόγισε να λαμβάνεις καθημερινά περίπου 150 γραμμάρια πρωτεΐνης από άπαχο κόκκινο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αβγά, γάλα, όσπρια. Γιατί να το κάνεις; Διότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί 20%-30% περισσότερη ενέργεια κατά την πέψη της πρωτεΐνης συγκριτικά με τους υδατάνθρακες. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Πάρε αυτή την ποσότητα πρωτεϊνών συνολικά όχι από κάθε κατηγορία τροφής.

4ος Κανόνας

Μην μένεις νηστικός για περισσότερο από 3 ώρες. Σε διαφορετική περίπτωση ο μεταβολισμός θα πάει στα τάρταρα και ο οργανισμός σου δεν θα καίει με τίποτα θερμίδες.

5ος Κανόνας

Μετά τις 11 το βράδυ το ράβεις. Τόσο απλό.

6ος κανόνας

Ξέχνα μια για πάντα: γλυκά, σάλτσες, μαρμελάδες, μπύρες, κρασί, γλυκά, σοκολάτες, αναψυκτικά, άσπρο ψωμί, ρύζι και φυσικά πίτσες και σουβλάκια.

7ος κανόνας

Αγάπα παράφορα: φρούτα και λαχανικά (σε καθημερινή βάση), ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, φασολάκια, όλα τα όσπρια, το άπαχο κρέας, το ψάρι, τη βρόμη, τα τυριά με λίγα λιπαρά και το άπαχο γιαούρτι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved