pexels 5 τρόποι για ενυδάτωση χωρίς να πιεις νερό

Το γεγονός πως δεν θα πιεις νερό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφυδατωθείς.

Είμαστε φτιαγμένοι από νερό. Το 75% του σώματός μας αποτελείται από νερό και είναι η αρχή και το τέλος για τη ζωή. Με τη θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει, το να πίνουμε νερό είναι η καλύτερη επιλογή για να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Η αφυδάτωση είναι ένας ύπουλος εχθρός για το σώμα μας και τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου είναι πολύ εύκολο να σε χτυπήσει αυτός ο εχθρός. Χάνουμε περισσότερα υγρά από αυτά που προσλαμβάνουμε, με αποτέλεσμα το σώμα μας να μην έχει το απαραίτητο νερό ώστε να εκτελέσει φυσιολογικά βασικές λειτουργίες.

Η αφυδάτωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Την ήπια που διορθώνεται αμέσως με αύξηση στην πρόσληψη υγρών και το κατανοούμε αμέσως λόγω έντονης δίψας, ξηροστομίας και κόπωσης και της σοβαρής αφυδάτωσεης που συμβαίνει σε ακραίες συνθήκες άσκησης, υψηλής θερμοκρασίας και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

 

 

Ωστόσο εκτός από το νερό, υπάρχουν ακόμη 5 πηγές ώστε να εφυδατώσουμε τον οργανισμό μας.

Καλοκαιρινά φρούτα

Φρούτα όπως το καρπούζι που περιέχει 92% νερό, το πεπόνι που αποτελείται από 90% νερό και τα σταφύλια (70% νερό) είναι ιδανικές επιλογές

Η σημασία του να πίνεις νερό

Σαλάτες

Σαλάτες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αγγούρι (97% νερό) και ντομάτα (95% περιεκτικότητα).

Με μέτρο οι καφέδες

Ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη όπως το τσάι και ο καφές μπορεί να λειτουργήσουν ως διουρητικά και στο τέλος χάνουμε περισσότερα υγρά απ’ όσα καταναλώνουμε.

 

 

Όχι μπύρες

Αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, υπερδιεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και ωθούν σε υψηλότερη διούρηση.

Φυσικοί χυμοί

Φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών αποτελούν μία τίμια επιλογή ενυδάτωσης ωστόσο απαιτείται έλεγχος στη συχνότητα και στην ποσότητα κατανάλωσης καθώς είναι πηγή πολλών θερμίδων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved