Η ευεξία κρύβεται στο σκωτσέζικο ντους κάθε πρωί

Το πρωινό ντους σε κρατάει δροσερό και καθαρό για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά μπορεί να σου δώσει ακόμα περισσότερα.

Αν το να σηκωθείς από το κρεβάτι είναι το πιο δύσκολο task της ημέρας, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις ελαφρά τις πρωινές σου συνήθειες. Ο καφές είναι σίγουρα αυτό που μας δίνει ενέργεια για να διαβούμε το κατώφλι του σπιτιού και να βγούμε στον δρόμο για τον άρτο ημών τον επιούσιον, αλλά πριν από αυτό μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμα, εξίσου «τονωτικό»

Το πρωινό ντους είναι σχεδόν ιερή τελετουργία για κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του, τη σύντροφό του, τους συναδέλφους του και γενικά τον κοινωνικό του περίγυρο. Αλλά είναι κάτι που παίρνει γερή βελτίωση αν «ξεχάσεις» για λίγο το ζεστό νερό. Ξέρουμε ότι το παγωμένο νερό είναι εφιάλτης την ώρα που πας να ανοίξεις τη βρύση, όμως είναι κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη ο οργανισμός μας.

 

 

Ένα από τα πιο παμπάλαια ανέκδοτα είναι αυτό του σκωτσέζικου ντους, όμως η δράση του στον οργανισμό μας μόνο ανέκδοτο δεν είναι. Η εναλλαγή κρύου και καυτού νερού ανά μερικά δευτερόλεπτα τσιτώνει το δέρμα και το σώμα μας, το ξυπνάει για τα καλά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει ευεξία. 

Ο μηχανισμός είναι πολύ απλός κι έχει να κάνει με την αλλαγή στη συμπεριφορά των τριχοειδών αγγείων με τη διατομή τους να αυξομειώνεται κι έτσι να μπουστάρεται η κυκλοφορία του αίματος. Εναλλαγή κρύου/ζεστού νερού λοιπόν για μερικά δευτερόλεπτα για σώμα και πνεύμα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τη βάρβαρη καθημερινότητα.