Τελικά υπάρχει λόγος που οι Άγγλοι έχουν γερά οστά

Ποιος είπε ότι μόνο το γάλα σου προσφέρει γερά κόκκαλα μέχρι τα γεράματα. 

Για να έχει κανείς δυνατά κόκαλα δεν έχει σχέση το γάλα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Το γάλα κάνει καλό μόνο στα μωρά και στα παιδιά.

Αν μας ρωτούσαν ποιο ρόφημα πρέπει να καταναλώνουμε για γερά οστά, το πρώτο που πιθανότατα θα σκεφτόμασταν θα ήταν το γάλα. Το γάλα μεγαλώνει γερά παιδιά με «γερά κόκκαλα», ακούγαμε συνήθως και μας εξηγούσαν πως είναι η δύναμή του κρύβεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο. 

Το βαρύ τίμημα της κλιματικής κρίσης στην υγεία μας

 
 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί ένα τρόφιμο να είναι πλούσιο σε ασβέστιο αλλά να εξασφαλίζει και μεγάλη απορρόφηση του μεταλλικού στοιχείου από τον οργανισμό (βιοδιαθεσιμότητα).

Έτσι, μπορεί το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα να έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, η βιοδιαθεσιμότητά τους όμως συγκριτικά με τα κραμβοειδή λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κ.α. είναι σημαντικά μικρότερη.

Έπειτα, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την υψηλή κατανάλωση γάλακτος από ενήλικες με καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Αν ήμασταν πιο Αγγλοι στις συνήθειές μας και δεν πίναμε το ένα φρέντο εσπρέσο μετά το άλλο, τότε είναι βέβαιο πως θα είχαμε πιο γερά οστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved