Μια ελπίδα γεννιέται: Το φάρμακο που εξαφάνισε τον καρκίνο σε 12 ασθενείς

Σύμφωνα με έρευνα του “New England Journal of Medicine” υπάρχει φως στο αδιέξοδο της επάρατης νόσου. 

Νέο φάρμακο μπορεί να εξαφανίσει, λένε πρόσφατες έρευνες, τον καρκίνο του ορθού.

Η μελέτη σε 12 ασθενείς, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “New England Journal of Medicine” και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, σύμφωνα με τους “Τάιμς της Νέας Υόρκης”, έδειξε ότι απρόσμενα ο καρκίνος εξαφανίστηκε σε όλους τους ασθενείς και δεν ήταν πια ανιχνεύσιμος με καμία μέθοδο (σωματική εξέταση, ενδοσκόπηση, μαγνητική τομογραφία η ΡΕΤ).

 

 
 

Αν αυτό ισχύει τότε οι ελπίδες για εκατομμύρια ασθενείς αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Ακόμη όμως το φάρμακο αυτό βρίσκεται σε πολύ πειραματικό στάδιο.

Ο ερευνητής δρ Λούις Ντίαζ του Αντικαρκινικού Κέντρου Memorial Sloan Kettering δήλωσε ότι δεν γνώριζε καμία άλλη μελέτη στην οποία μια θεραπεία να έχει εξαφανίσει τελείως τον καρκίνο από όλους τους συμμετέχοντες ασθενείς, έστω κι αν εν προκειμένω ο αριθμός τους ήταν μικρός.

 

 
 

“Πιστεύω ότι είναι η πρώτη που έχει συμβεί αυτό στην ιστορία του καρκίνου”, δήλωσε. Παραμένει πάντως προς διερεύνηση κατά πόσο όντως οι ασθενείς θεραπεύτηκαν, γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσει μεγαλύτερη κλινική δοκιμή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το φάρμακο χορηγήθηκε κάθε τρεις εβδομάδες επί έξι μήνες και το κόστος του είναι υψηλό (περίπου 11.000 δολάρια η δόση). Ο ρόλος του είναι διευκολύνει το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει και να καταστρέφει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα. Οι ασθενείς δεν εμφάνισαν σημαντικές παρενέργειες.

πηγή©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved