Έρευνα: Πώς θα τιθασεύσεις την λαιμαργία σου

Μερικά κόλπα για να μην καταλήξεις να αγοράζεις καινούργια ρούχα λόγω φάρδους.

Σε όλους θα ‘χει συμβεί να κατανάλωσαν κάποτε περισσότερο φαγητό απ’ όσο θα χρειάζονταν ή να οδηγήθηκαν από κάποια συναισθηματική ανάγκη στο ψυγείο. Μπορεί πάλι τα υπερφαγικά επεισόδια να συνέβησαν αρκετές φορές.

Τι πρέπει να προσέξεις αν την καλέσεις για φαγητό στο σπίτι σου

Τέτοιες κρίσεις λαιμαργίας, ιδίως για λιχουδιές, δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ενδείξεις εξάρτησης από το φαγητό, μιας εξάρτησης υπό αμφισβήτηση καθώς, αν στερηθεί κάποιος τα δελεαστικά εδέσματα, δε θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης. «Είναι τελείως διαφορετικό να λατρεύεις απλώς τη ζάχαρη και να μην μπορείς να της αντισταθείς», εξηγεί η Helen Burton Murray, ψυχολόγος και διευθύντρια του Προγράμματος Γαστρεντερικής Συμπεριφορικής Υγείας στο Κέντρο Νευροεντερικής Υγείας του, συνεργαζόμενου με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

 

 
 

Τι προτείνει λοιπόν η ειδικός; Αν σας κυριεύει η λαιμαργία και πιστεύετε ότι η σκέψη του φαγητού αποκτά διαστάσεις εμμονής, διαταράσσοντας έτσι την καθημερινότητά σας, θα πρέπει ενδεχομένως να αναζητήσετε τη βοήθεια επαγγελματία. Για κάθε άλλη περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε μια άσκηση που δεν απαιτεί αθλητικό εξοπλισμό, ούτε και να ιδρώσετε. Η μαγική τεχνική ακούει στο όνομα ενσυνειδητότητα.

Πώς θα βρίσκεις φαγητό σε πολύ ακραίες συνθήκες

Η πρακτική της ενσυνειδητότητας που προτείνει την παρατήρηση απλώς των καταστάσεων χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση ή αναζήτηση απαντήσεων και η οποία συναντάται σε πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων και οδηγών ως μια σημαντική τεχνική για την καταπολέμηση του άγχους, την ενίσχυση της μνήμης και τη βελτίωση του ύπνου μεταξύ άλλων, προτείνεται εν προκειμένω από τη Δρ Murray ώστε η κατανάλωση φαγητού να αναχθεί σε ένα επίπεδο όπου θα περιβάλλεται από πνευματικότητα. «Σκεφτείτε απλώς την εμφάνιση του γεύματος, τη γεύση του, τη μυρωδιά του… Ποια είναι η υφή του; Τι αναμνήσεις σας ξυπνά; Πώς σας κανει να αισθάνεστε;», συμβουλεύει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved