pexels Πώς θα απαλλαγείς από τα περιττά κιλά του Πάσχα;

Οκ, έφαγες και καλά έκανες. Αλλά τώρα πρέπει να τα χάσεις γιατί μας περιμένει και μια παραλία.

Πάσχα είναι, θα φας. Θα υπερβάλλεις στο αρνί, στο κοκορέτσι, στο κοντοσούβλι και στο τσίπουρο. Τον καφέ σου θα τον πιεις συνοδεία με τσουρέκι και κάθε γλυκό που θα βρεθεί στο τραπέζι θα τιμηθεί. «Από Τρίτη, άντε Τετάρτη του Πάσχα, δίαιτα».

Ωστόσο αυτή τη φορά πρέπει να φροντίσεις ώστε να την ακολουθήσεις. Με ευλαβική προσοχή.

Έχουμε αναφέρει πως το Πάσχα αποτελεί ένα pre-summer party. Με το καλοκαίρι να σου χαμογελάει, δε θα καταλάβεις πότε θα βρεθείς σε μία παραλία. Οπότε το να ακολουθήσεις μία διατροφή που θα σε κάνει να χάσεις τα περιττά κιλά του Πάσχα είναι επιβεβλημένη. Τι πρέπει να κάνεις;

Τέλος σε αναψυκτικά και αλκοόλ

Κάνει αθόρυβη αλλά επικίνδυνη δουλειά. Ένα έγκλημα για την διατροφή σου. Αντικαθιστούμε αναψυκτικά και αλκοόλ με νερό και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Τι να φας πριν την πρωινή γυμναστική

Γκρέιπφρουτ και βιταμίνη C

Όχι το γκρέιπφρουτ δεν είναι μόνο για να φτιάξεις παλόμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Αποτοξινώνει το ήπαρ και ενισχύει την διαδικασία καθαρισμού.

 

 

Βάλε τη σαλάτα στη ζωή σου

Αντικαθιστάς ένα σνακ της ημέρας με μία σαλάτα. Λάχανο, καρότο και ρόκα τίμιες επιλογές. Εναλλακτικά μπορείς να πιεις ένα χύμο πλούσιο από λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα μούρα, τα παντζάρια, τις αγκινάρες και το κουνουπίδι.

 

 

Ξεκινάς γυμναστική

Η επιστροφή στο γυμναστήριο είναι επιβεβλημένη. Αν δεν είσαι συνηθισμένος, μπορείς να ξεκινήσεις το περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα. Θα αλλάξει αμέσως το σώμα σου και θα κάνει τον μεταβολισμό σου να τρέχει με χίλια.

 

 

Όχι επεξεργασμένες τροφές

Μακριά από συσκευασμένα αλμυρά και γλυκά σνακ. Βάλε στη ζωή σου τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που θα χορτάσουν την πείνα μας και θα μας βοηθήσουν στην πέψη.

Καρύδια

Ναι, καρύδια. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα του αμινοξέως αργινίνη, που βοηθά το συκώτι να αποτοξινωθεί από την αμμωνία. Είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved