6 διατάσεις για να βάλεις τέλος στον πόνο της μέσης

Αν περνάς όλη τη μέρα καθισμένος σ’ ένα γραφείο, τότε πρέπει να τις βάλεις στη ζωή σου χθες.

Σίγουρα το έχεις βιώσει έστω και μία φορά στη ζωή σου. Ο λόγος για τον πόνο στη μέση που ξεκινά ως ένα μικρό τσίμπημα και σταδιακά επιδεινώνεται. Σε τέτοιο βαθμό που μετά από ένα σημείο, γίνεται αφόρητος. Ο λόγος για τον πόνο στη μέση, τον οποίο έχει αισθανθεί το 80% του πληθυσμού. Μάλιστα το 50% υποφέρει από πόνο στη μέση λόγω της καθιστικής ζωής και φυσικά της δουλειάς γραφείου. «Ο πόνος στην πλάτη μπορεί επίσης να προκύψει από υπερβολικό στρες, υπερβολική άσκηση, υπερβολικό βάρος και άλλες ιατρικές καταστάσεις», αναφέρει ο φυσιοθεραπευτής Daniel Giordano.

Πώς θα καταφέρουμε όμως να απαλλαγούμε από αυτόν τον πόνο που είναι ύπουλος και ικανός να καταστρέψει το σώμα μας; Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα roller γυμναστικής και λίγο χώρο στο πάτωμα. Μάλιστα παρακάτω θα μάθεις 6 διατάσεις που θα καταφέρουν να ανακουφίσουν τον πόνο σου και οφείλεις να τις προσθέσεις στο καθημερινό πρόγραμμά σου.

Glute Foam Roll

Θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και θα χαλαρώσει τον ιστό. Το roller κάνει θαύματα και οφείλεις να το βάλεις στη ζωή σου.

 

 

Quad Foam Rolling

Τοποθέτησε το roller κάτω από τον τετρακέφαλο μυ. Θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή.

 

 

Lumbar Windshield

Στάση γέφυρας με τα γόνατα ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα πόδια λίγο πιο φαρδιά από αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει και σίγουρα θα σώσει τη μέση σου.

 

 

Cat Cow Stretch

Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η σπονδυλική στήλη κινείται σωστά και με ασφάλεια. Επανέλαβε αυτή την άσκηση για 8 φορές ώστε να αυξήσεις την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και να εξασφαλίσεις ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

 

 

Σανίδα

Θα υποφέρεις αλλά στο τέλος θα μας ευγνωμονείς. Ξεκίνας με 15 δευτερόλεπτα, ανεβαίνεις στα 30 και τέλος φτάνεις μέχρι τα 45. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά για όλο τον κορμό σου.

 

 

Γέφυρα

Έφτασε η ώρα για την ενεργοποίηση του ισχίου. Ξάπλωσε ανάσκελα, σήκωσε τα γόνατα και ξεκίνα να μετράς επαναλήψεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved