Έρευνα: Πλέον με εξετάσεις αίματος θα προβλέπεται μία καρδιακή προσβολή

Η επιστήμη προχωράει και σώζει ζωές.

Πλέον η επιστήμη ξεκινάει να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική για την υγεία των ανθρώπων. Θα μπορούμε πλέον να ξέρουμε με μία απλή εξέταση αίματος αν θα πάθουμε καρδιακή προσβολη

Το τεστ, το οποίο βασίζεται σε μετρήσεις πρωτεϊνών στο αίμα, έχει περίπου διπλάσια ακρίβεια από τις υπάρχουσες εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να επιτρέψει στους γιατρούς να προσδιορίσουν εάν τα χορηγηθέντα φάρμακα σε ασθενείς λειτουργούν ή εάν χρειάζονται πρόσθετα φάρμακα για να μειώσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο μελλοντικά.

 

 
 

Η επιστήμη σου εξηγεί πως νιώθεις όταν βρίσκεις το άλλο σου μισό

Ναι η επιστήμη είναι σε πολύ καλό δρόμο έτσι ώστε να μαθαίνουμε από πριν αν πρόκειται να πάθουμε κάτι πολύ σοβαρό.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων καρδιαγγειακών φαρμάκων παρέχοντας ένα ταχύτερο μέσο για την αξιολόγηση του κατά πόσον τα υποψήφια φάρμακα είναι αποδοτικά κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών.

Έτσι θα γνωρίζουμε αν τα φάρμακα που μας δίνει ο γιατρός όντως έχουν κάποιο αποτέλεσμα ή όχι.

Έρευνα: Tο πιο ελκυστικό σχήμα γενειάδας σύμφωνα με την επιστήμη

Το τεστ χρησιμοποιείται ήδη σε τέσσερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και ο καθηγητής, Στέφεν Γουίλιαμς που ήταν επικεφαλής της έρευνας ελπίζει ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον.

 

 
 

Ενώ τα γενετικά τεστ μπορούν να παρέχουν μια ιδέα για τον κίνδυνο κάποιου για ορισμένες ασθένειες, η ανάλυση πρωτεϊνών μπορεί να παρέχει μια πιο ακριβή εικόνα του τι κάνουν τα όργανα, οι ιστοί και τα κύτταρα κάποιου σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Ο Γουίλιαμς και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν machine learning για να αναλύσουν 5.000 πρωτεΐνες σε δείγματα πλάσματος αίματος από 22.849 άτομα και να αναγνωρίσουν 27 πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να προβλέψουν την πιθανότητα καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου σε βάθος τουλάχιστον τετραετίας.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved