Έρευνα: Όσοι έχουν λιγότερα μαλλιά αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους

Αν κρίνουμε από την επιτυχία των Vin Diesel και The Rock μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει η επιστήμη.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να νομίζει πως οι άντρες δεν θέλουν την καράφλα, κι όμως μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ίσα, ίσα οι άντρες που έχουν αραίωση αισθάνονται μια χαρά. Όχι μόνο μια χαρά αλλά νιώθουν και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Δεν το περίμενες; Κι όμως το λέει η επιστήμη όλο αυτό. Δεν το λέμε εμείς, δεν το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας.

Τριχόπτωση, αραίωση, ανδρογενής αλωπεκία. Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου που καθημερινά ολοένα και χάνουν την πυκνότητά τους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Αυτό μπορεί στην αρχή να μας τρόμαζε αλλά πλέον όχι. Οι άντρες φαίνεται να ξεπερνάνε αυτούς τους φόβους πλέον.

 

 
 

Οι δύο κύριες αιτίες του φαινομένου της φαλάκρας είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου.

Η έρευνα που θα διαβάσεις παρακάτω σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση.

 

 
 

Κανένα άγχος, κανένας πανικός έρχεται να σου πει τώρα η επιστήμη και να σου αναπτερώσει το πεσμένο σου ηθικό. Σύμφωνα με την έρευνα Shorn Scalps and Perceptions of Male Dominance που διεξήγαγε ο Dr. Albert E. Mannes, οι άντρες που είναι καραφλοί είναι πιο δυνατοί και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση συγκριτικά με εκείνους που έχουν να υπερηφανεύονται για την πλούσια χαίτη τους.

Δες εδώ τι έδειξε συγκεκριμένα η έρευνα αυτή:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved