Πέντε ατάκες πολεμικών τεχνών πιο «σοφές» και από sensai

Η σοφία της μάχης μαζεμένη σε 5 προτάσεις.

Υπάρχουν περισσότερα στις πολεμικές τέχνες από την εκμάθηση αποτελεσματικών τεχνικών μάχης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αμυνθείτε ή να κάνετε μια ευχάριστη, διασκεδαστική προπόνηση. Η εκμάθηση πολεμικών τεχνών αφορά επίσης τη δημιουργία της σωστής νοοτροπίας, μια νοοτροπία που ουσιαστικά σας εγγυάται ότι θα έχετε επιτυχία σε κάθε προσπάθεια που αναλαμβάνετε.

Πολλοί από τους μεγαλύτερους martial artists στην ιστορία ήταν οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο για να κατανοήσουν τη φιλοσοφία πίσω από την πολεμική τέχνη της επιλογής τους. Εδώ είναι μερικά από τα πιο εμπνευσμένα αποσπάσματα που βρήκαμε και σας δίνουν μια ξεκάθαρη ιδέα της νοοτροπίας που πρέπει να έχετε για να γίνετε ένας γνήσιος άνθρωπος της σοφίας ων πολεμικών τεχνών.

«Να χρησιμοποιείς ότι έχεις, και να το παίρνεις απ’ όπου μπορείς» - Bruce Lee

Η φιλοσοφία του ήταν απλή: Μάθετε, εξασκηθείτε και τελειοποιήστε όλες τις τεχνικές που λειτουργούν για εσάς. Μην κολλάτε νομίζοντας ότι πρέπει να μάθετε μόνο ένα στυλ. Για παράδειγμα, ένας πυγμάχος μπορεί ακόμα να επωφεληθεί από την προπόνηση της πάλης. Οι παλαιστές περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο clinch από τους πυγμάχους και μικρά πράγματα όπως η χρήση των κατάλληλων λαβών και του ελέγχου κεφαλιού μπορούν να προστεθούν στο παιχνίδι ενός μποξέρ.

 

 
 

«Ό,τι τύχη είχα, την έφτιαξα μόνος μου. Ποτέ δεν ήμουν καλός αθλητής, αλλά πλήρωσα τις ικανότητες μου με ιδρώτα και συγκέντρωση και αφιέρωσα τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω καράτε και να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής» Chuck Norris

Είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων που δημιουργεί τους μαχητές που καταλήγουν να αποχωρίζονται από την αγέλη. Ο καθένας μπορεί να γίνει σπουδαίος μαχητής, θέλει όμως ιδρώτα και θέληση.

«Ο αγώνας κερδίζεται ή χάνεται μακριά από τους θεατές – πίσω από τις γραμμές, στο γυμναστήριο και εκεί έξω στο δρόμο, πολύ πριν χορέψω κάτω από αυτά τα φώτα» - Muhammad Ali

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μαχητές όπως ο Floyd Mayweather μπορούν αβίαστα να αποφύγουν τις μπουνιές; Ονομάζεται μυϊκή μνήμη. Είναι το αποτέλεσμα επανειλημμένων τεχνικών προπόνησης μέχρι να αρχίσετε φυσικά να χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές χωρίς να το σκέφτεστε.

 

 

«Μια μαύρη ζώνη καλύπτει μόνο δύο ίντσες του σώματος σας. Πρέπει να καλύψετε τα υπόλοιπα» Royce Gracie

Κάποιος που έχει μαύρη ζώνη αλλά δεν είναι σε φόρμα και δεν έχει προπονηθεί εδώ και χρόνια δεν είναι ίδια με μια μαύρη ζώνη που προπονείται ενεργά. Το να έχεις μαύρη ζώνη είναι να ζεις τον τρόπο ζωής του πολεμιστή. Σημαίνει να φροντίζεις το μυαλό και το σώμα σου, ώστε να είσαι πάντα έτοιμος για ό,τι σου βάλει η ζωή.

 

 
 

«Δεν φοβάμαι τον άνθρωπο που έχει κάνει 10.000 λακτίσματα μία φορά, αλλά φοβάμαι τον άνθρωπο που έχει κάνει ένα λάκτισμα 10.000 φορές» - Bruce Lee.

Τι άλλο να πει κανείς για τον μεγάλο Bruce Lee; Αυτή η τελευταία του σοφία τα λέει όλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved