Πώς θα τρως το φαγητό που λαχταράς χωρίς να παχαίνεις

Δεν χρειάζεσαι κάποιο τρικ, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ αστείο και κάπως παιδικό αλλά δεν είναι. Υπάρχουν τροφές που μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες και να μην παχύνεις. Ναι, είναι αλήθεια. Αν δοκιμάζεις ορισμένες τροφές σίγουρα δεν θα παχύνεις το ίδιο αν δοκιμάζεις κάποιες άλλες.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει να τρώμε και ποιες όχι; Έλα, σίγουρα υποψιάζεσαι κάποιες έτσι δεν είναι;

Αποφεύγετε τα γλυκά, διατηρείτε μια ισορροπία στα γεύματά σας και παρόλα αυτά το νούμερο στη ζυγαριά παραμένει στάσιμο; Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

 
 

Αρκετοί είναι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν, όμως καθοριστικό παράγοντα παίζουν και οι σωστές επιλογές. Πρέπει να τρώμε επιλεγμένες τροφές αν θέλουμε να είμαστε οκ στο σώμα μας αλλά και στο πνεύμα μας. Μπορείς να τρως πολύ, να ικανοποησείς το αίσθημα της πείνας, αλλά όμως μόνο με τροφές που έχουν αυτή τη δυνατότητα. 

 

 
 

Εάν ο στόχος σας δεν είναι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας, θα πρέπει να γεμίσετε το πιάτο σας με τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, τα οποία επιπλέον βελτιώνουν την πέψη και προάγουν το αίσθημα του κορεσμού.

Για καλή μας τύχη, υπάρχουν επιλογές ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δες εδώ τι πρέπει να τρως για να είσαι κομπλέ με την ποσότητα και το βάρος: