Ένα ποτηράκι κρασί μιλάει μεν στην καρδιά, ταυτόχρονα όμως την απειλεί.

Η αρρυθμία στην καρδιά είναι μια κοινή πάθηση, που μπορεί να διαφέρει σε μορφή και σφοδρότητα, αναλόγως τον ασθενή. Πολλές φορές, μάλιστα, η αρρυθμία μπορεί να είναι τελείως άκακη. Ο μέσος άνθρωπος έχει 60 με 100 παλμούς σε ένα λεπτό. Αν υπάρξουν προβλήματα, όπως φτερουγίσματα, γρήγοροι παλμοί ή πολύ αργοί, μπορεί να αντιμετωπίσουμε συμπτώματα όπως ζάλη ή πόνο στο στήθος.

Ένα ποτηράκι κρασί, ή ακόμα και δύο, λίγο πολύ θα απολαύσουμε όλοι την εορταστική περίοδο.

 

 
 

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση αρκετά επικίνδυνη για την υγεία της καρδίας, την κολπική αρρυθμία που προκαλείται από το αλκοόλ ή το σύνδρομο τον γιορτών, γνωστή και ως κολπική μαρμαρυγή.

Εδώ θα βρεις πληροφορίες για τις αρρυθμίες:

 

 

Τα συχνά αυτά φτερουγίσματα της καρδιάς μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ιδιαίτερα σίγουροι για τη συχνότητά της, κυρίως επειδή πολλοί άνθρωποι που εμφανίζουν άτακτο καρδιακό παλμό μετά την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μην αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

 

 
 

Ωστόσο, μια φινλανδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 1987, ανέφερε ότι το 5%-10% των νέων περιπτώσεων προκλήθηκαν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι σπάνια σε άτομα κάτω των 30 ετών και μεμονωμένα επεισόδια της σε νεότερες ηλικίες αποδίδονται στις προπονήσεις αντοχής, στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και στην παχυσαρκία. Παρόλα αυτά, η πιο κοινή αιτία είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα για τις αρρυθμίες και τις γιορτές των Χριστουγέννων:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved