Μετά από μία μόλυνση από τον ιό το σπέρμα σου είναι σε κακή κατάσταση.

Ο ιός και η πανδημία εκτός από ψυχολογικές επιπτώσεις έχει και σωματικές επιπτώσεις μετά που θα κολλήσεις. Κι όταν λέμε σωματικές επιπτώσεις δεν εννοούμε μόνο την έλλειψη όσφρησης. Ναι εδώ μιλάμε για επιπτώσεις στο σπέρμα σου και δεν το λέμε εμείς αλλά το λέει η επιστήμη.

 

 

Τι μπορεί να κάνει στο σπέρμα σου ο κορωνοϊός;

Το ίδιο το σπέρμα δεν φάνηκε να περιέχει και άρα να μεταδίδει τον κορωνοϊό, όμως τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί, σύμφωνα με την έρευνα, πιθανώς θα αντιμετωπίσουν - μάλλον πρόσκαιρες - δυσκολίες, λόγω του μικρότερου αριθμού σπερματοζωαρίων και της μικρότερης κινητικότητάς τους. Αυτό πρέπει άμεσα να μελετηθεί περαιτέρω γιατί μέχρι τώρα οι μελέτες δεν είναι πολλές.

 

 
 

Τι γίνεται με την ανδρική γονιμότητα και τον Covid 19;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Γκίλμπερ Ντόντερς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αμβέρσας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γονιμότητας και στειρότητας «Fertility & Sterility», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πήραν δείγματα σπέρματος από 120 άνδρες με μέση ηλικία 35 ετών, κατά μέσο όρο 52 μέρες αφότου δεν είχαν πια συμπτώματα μετά από λοίμωξη Covid-19. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ καλά. Ο ιός επηρεάζει άμεσα το σπέρμα του άνδρα για πολύ καιρό.

 

 
 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας;

Διαπιστώθηκε ότι από τους άνδρες που έδωσαν δείγμα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάρρωσή τους από συμπτωματική λοίμωξη Covid-19, το 60% είχαν μειωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων και το 37% μειωμένη ποσότητα. Το δεδομένο αυτό δεν μας χαροποιεί φυσικά αλλά όμως γίνονται κι άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί με περισσότερη ακρίβεια.

Από τους άνδρες που είχαν δώσει δείγμα σπέρματος έναν έως δύο μήνες μετά την ανάρρωσή τους, το 37% είχαν μειωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων και το 29% μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων. Από τους άνδρες που έδωσαν δείγμα αφότου είχαν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από την ανάρρωση τους, το 28% είχαν μειωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων και το 6% μειωμένο αριθμό τους.

πηγή

Δες εδώ τι άλλο ανακαλύφθηκε με αυτή την έρευνα:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved