Canelo Alvarez: Το πρόγραμμα που ακολουθεί για σίγουρα νοκ-άουτ

Ο διάσημος μποξέρ έχει την δική του προετοιμασία πριν το ρινγκ. Βγάζεις το ασκησιολόγιό του;

Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Saul ‘‘Canelo’’ Alvarez να έχει αποτελέσει το μήλο της Έριδος σχετικά με τις νίκες του και τον αν διαλέγει αγώνες ή όχι -ή το που οφείλεται τελικά η νίκη του με τον Golovkin- αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία ζωντανή απειλή μέσα στο ρινγκ.

Έχοντας μέχρι τώρα στο δυναμικό του 56 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ακόμη και αν οι φήμες για το ότι θα σταματήσει την καριέρα του ισχύουν, θα έχει να θυμάται την νίκη του σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες κιλών, με τον ίδιο να αποκαλεί τον εαυτό του στα social media ‘‘Το Πρόσωπο του Μποξ’’. Ωστόσο πρωταθλητής δεν γίνεσαι σε μία ημέρα.

Το Men’s Health μίλησε με τον Alvarez για το πώς προετοιμάζεται για το ρινγκ και ποια είναι η ρουτίνα προπόνησης που ακολουθεί και όπως προκύπτει τα νοκ-άουτ δεν είναι τυχαία. Για την ακρίβεια, στην προετοιμασία του για κάθε αγώνα, ο Alvarez δεν κοιτάζει να χτίσει όγκο, αλλά να κρατήσει αντοχή και να αυξήσει την διαύγειά του ώστε να μπορεί να αποδίδει σε κάθε αγώνα. Οπότε αν θες να ακολουθήσεις το πρόγραμμά του στο γυμναστήριο πριν πας για προπόνηση στο ρινγκ, πρέπει σίγουρα να δεις παρακάτω τι περιλαμβάνει.

 

Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ρινγκ

 

Step-Ups με αντίσταση

1 λεπτό

Step Over σε πάγκο με ένα πόδι

30 δευτερόλεπτα για κάθε πόδι

Επιτόπια άλματα με ανάταση γονάτων (High Knees)

2 σετ

Επιτόπια σπριντ με αντίσταση
2 σετ αποστάσεων 

Cross Body Climbers
30 δευτερόλεπτα

Κοιλιακούς cable crunches στην τροχαλία
12 επαναλήψεις

Hollow Body με αντιστάσεις
12 επαναλήψεις

Rotational Punch Press
2 σετ από 6 έως 8 επαναλήψεις



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved