Έρευνα: Η κοιλίτσα είναι αφορμή για συνηθισμένη ερωτική επιπλοκή

Οι επιστήμονες προειδοποιούν να κόψουμε λίγο την μάσα και δεν έχουν τελείως άδικο.

Όχι, όσοι έχουν κοιλιά δεν είναι καλύτεροι εραστές, αυτό είναι απλά ένας αστικός μύθος για να δικαιολογούμε τη μάσα μπούκα.

Σίγουρα η κοιλιά δεν βοηθάει πουθενά, αυτό το λέμε εμείς, η επιστήμη όμως μετά από έρευνα που έγινε αποφάνθηκε πως η κοιλιά μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο σεξ.

 

 

Εννέα στους δέκα μεσήλικους άνδρες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Ναι η κοιλιά είναι κάτι που πρέπει να διώξουμε από το σώμα μας αν θέλουμε να έχουμε μία καλή σεξουαλική ζωή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.

 

 
 

Όπως αναδεικνύουν τα ευρήματα, το ποσοστό αυτό ήταν κατά 25% υψηλότερο από ό,τι για εκείνους με περίμετρο μέσης 94 εκατοστών, οι οποίοι έτειναν να βιώνουν απλώς ήπια δυσκολία.

Επίσης, οι άνδρες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης (κοιλιά) είχαν σχεδόν 25% λιγότερους οργασμούς και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

 

 
 

Το υπερβολικό κοιλιακό λίπος μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση και επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι Τούρκοι ερευνητές που πραγματοποίησαν την εν λόγω μελέτη.

Πώς όμως θα διώξουμε όλο αυτό το λίπος; Πως θα καταφέρουμε να κόψουμε το φαγητό; Δες εδώ τι λένε οι επιστήμονες επί του θέματος.