Έρευνα: Τι πρέπει να τρως αν θέλεις να προστατεύσεις την καρδιά σου;

Οι τροφές που θα σε κάνουν δυνατό απέναντι στα καρδιακά νοσήματα.

Η υψηλή πρόσληψη Α-λινολενικού οξέος (ALA)—το οποίο βρίσκεται κυρίως σε ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυτικά έλαια- σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και συγκεκριμένα από ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The BMJ.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη ALA σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανατηφόρου στεφανιαίας καρδιακής νόσου, αλλά τα ευρήματα δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα.

 

 
 

Οι περισσότερες καρδιακές ασθένειες είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και όχι γενετικής προδιάθεσης.

Εδώ θα βρεις κάποιες από τις πιο καλές τροφές της καρδιάς:

 

 

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, νάτριο και υδατάνθρακες σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και  τον γενικότερο τρόπο ζωής, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα καρδιακά νοσήματα.

Το ALA είναι ένας τύπος ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που βρίσκεται σε φυτά όπως η σόγια, οι ξηροί καρποί και ο λιναρόσπορος.

 

 
 

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου στον πλανήτη. Δυστυχώς, η σύγχρονη κοινωνία μας αρέσκεται να καταναλώνει τρόφιμα που αποτελούν εμφανώς κακές επιλογές για το σώμα μας.

Ας δούμε  μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

Δες εδώ μερικές από τις πιο καλές τροφές για την καρδιά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved