Τα λαχανικά που θα βελτιώσουν την όρασή σου
15 SHARES

Βάλε στη διατροφή σου οπωσδήποτε το παρακάτω.

Το κόκκινο μαρούλι είναι ένα λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία σημαντικών βιταμινών και μετάλλων, ενώ παράλληλα περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Είναι ένα φυλλώδες λαχανικό και το βρίσκουμε πολύ συχνά σε σαλάτες και που μπορεί μέχρι σήμερα να το τρως ήδη, χωρίς να γνωρίζεις το πόσο καλό είναι για την διατροφή σου.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι προσθέτει ένα ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα στο φαγητό μας, έχει να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό μας.

 

 

Το μαρούλι συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία, κάτι που το καθιστά σύμμαχο για μια ισορροπημένη διατροφή.

 

 
 

Εκτός από το έντονο κόκκινο χρώμα του που προσφέρει γεύση και χρώμα στις σαλάτες και τα σάντουιτς, το λαχανικό αυτό προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στην υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο μαρούλι (lactuca sativa) περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό και προλαμβάνουν τη γήρανση, πολύ πιο αποτελεσματικά από το πράσινο μαρούλι.

 

 
 

Διαπίστωσαν ότι το κοκκινο μαρούλι περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με αργό έως μέτριο ρυθμό. Το πρασινοκόκκινο μαρούλι περιέχει τρία είδη σύνθετων ουσιών που επιδρούν με γρήγορο, μέτριο και αργό ρυθμό. Τέλος, το κόκκινο μαρούλι περιέχει σύνθετες ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.

Δες εδώ τι ακριβώς κάνει το κόκκινο μαρούλι στον οργανισμό σου:15 SHARES