ΙΝΤΙΜΕ Σήμερα φοράμε μάσκα για να προστατευτούμε από τους ρύπους

Αν δεν σε τρομάζει πλέον ο κορονοϊός, καν’ το για τα πνευμόνια σου.

Η Ελλάδα μετράει σήμερα τις πληγές της μετά την πιο καυτή ημέρα του καλοκαιριού, βλέποντας μέρη σε όλη τη χώρα να φλέγονται, θρηνώντας τα άπειρα φυτά, δασικές εκτάσεις, περιουσίες αλλά και τα ζώα που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

 

 

Η φωτιά πήρε μαζί της και ένα κομμάτι από την αξιοπρέπειά μας, ωστόσο ο κίνδυνος δεν τελειώνει εδώ για τον ανθρώπινο οργανισμό ο οποίος θα πρέπει να μάθει να αναπνέει όλους αυτούς τους ρύπους που γεννήθηκαν μέσα από τις φλόγες. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας, Θόδωρο Βασιλακόπουλο, για να μην επηρεαστεί η υγεία μας από το τοξικό νέφος. Και η λύση είναι ο καλός μας «φίλος» από την εποχή του κορονοϊού. Η μάσκα.

Αν τόσο καιρό περπατούσες στο δρόμο δίχως να τη φοράς, αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να το κάνεις, καθώς πέρα από τον κορονοϊό που παραμονεύει, η τοξικότητα του περιβάλλοντος που σε περιβάλλει είναι πιθανό να σου δημιουργήσει τρομερά προβλήματα υγείας.

 

 

Επίσης ο Καθηγής δήλωσε πως καλό θα είναι να φοράμε και γυαλιά ηλίου για την προστασία των ματιών μας –όχι μόνο από τον ήλιο- ενώ όσοι βρίσκονται στα σπίτια τους και έχουν παλαιού τύπου κλιματιστικά που ανακυκλώνουν μεν τον αέρα αλλά δεν τον καθαρίζουν, είναι προτιμότερο να τα έχουν ανοιχτά και να κυκλοφορούν με μάσκα εντός σπιτιού παρά να κινδυνέψουν από θερμοπληξία.

Τέλος είναι φρόνιμο να πίνουμε συνεχώς υγρά και ειδικά νερό, ενώ η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους τόσο λόγω θερμοκρασίας όσο και τοξικότητας της ατμόσφαιρας είναι απαγορευμένη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved