Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα καλό κωπηλατικό;

Κανένα άλλο μηχάνημα ή όργανο γυμναστικής δεν είναι τόσο κλασάτο και αποτελεσματικό.

Ακόμα κι αν κωπηλασία δεν ήταν τόσο ταυτισμένη με την κόντρα Cambridge-Oxford και την Ivy League, δύσκολα φαντάζεται κάποιος ένα πιο ευγενές άθλημα. Ίσως η ξιφασκία να ξεπερνά μόνο σε στυλ την κωπηλασία, όμως δεν έχει κάποια εύκολη άσκηση να μας δώσει. 

Εδώ έρχεται το ασύγκριτο πλεονέκτημα της κωπηλασίας ως μορφή άσκησης, αφού γυμνάζει σχεδόν ολόκληρο το σώμα. Φυσικά δεν χρειάζεται να τρέχεις σε λίμνες και ποτάμια, αλλά ούτε και να είσαι γόνος κάποιας αριστοκρατικής οικογένειας. Ένα κωπηλατικό μηχάνημα αρκεί και μπορεί να αντικαταστήσει διάδρομο, στατικό ποδήλατο και ένα κάρο ακόμα πολυόργανα γυμναστικής. 

 

 

Με ένα κωπηλατικό δεν γυμνάζεις μόνο ολόκληρο το σώμα σου, αλλά το ταλαιπωρείς και λιγότερο σε σχέση με άλλα όργανα. Σύνδεσμοι και μύες υποφέρουν πολύ λιγότερο σε σχέση με το τρέξιμο. Η ομαλή κίνηση και η έλλειψη κραδασμών, αν φυσικά ασκήσαι σωστά, κάνει την κωπηλασία την πιο φιλική προς το σώμα σου άσκηση μετά την κολύμβηση.

 

 

Αν υπάρχει ένας ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτηση ενός καλού κωπηλατικού μηχανήματος, αυτό είναι το κόστος. Οι τιμές που παίζουν εκεί έξω μπορεί να ξεφύγουν αρκετά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ιεραρχόντας την ανάγκες σου και το πόσο αντέχει η τσέπη σου μπορείς να βρεις ένα πολύ αξιοπρεπές και τίμιο κωπηλατικό χωρίς να είσαι λόρδος.

 

 

Μια λεπτομέρεια που αξίζει να προσέξεις είναι ο χώρος που έχεις διαθέσιμος. Αν έχεις στενότητα χώρου και δεν μπορείς να έχεις μόνιμα στημένο ένα κωπηλατικό, τα σπαστά που αποθηκεύονται και μπαίνουν ακόμα και κάτω από το κρεβάτι είναι μονόδρομος για εσένα. Ένα ακόμα σημείο προσοχής είναι η επαφή του μηχανήματος με το πάτωμα. Αν το έχεις στο παρκέ ίσως χρειαστείς κάτι σαν υπόστρωμα για να μην το καταστρέψεις, αλλά και για πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του μηχανήματος.

Μιλώντας για αθόρυβη λειτουργία, ο θόρυβος είναι ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τον θόρυβο είναι το σύστημα αντίστασης. Σε γενικές γραμμές τα μαγνητικά και αυτά με το νερό είναι πιο αθόρυβα, ενώ αυτά με αντίσταση αέρα είναι μεν πιο θορυβώδη, αλλά έχουν πιο ομαλό «τράβηγμα».

 

 

Η συνδεσιμότητα και η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι κάτι που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα αυτά τα κλασικά μηχανήματα γυμναστικής. Οθόνες και  Bluetooth είναι πλέον διαθέσιμα ακόμα και στα πιο φτηνά κωπηλατικά και μπορούν να σου δώσουν πολύτιμες πληροφορίες που θα κάνουν ακόμα πιο αποδοτική αυτή την υπέροχη άσκηση. Στις gallery πιο πάνω μπορείς να δεις μερικά από τα καλύτερα κωπηλατικά μηχανήματα της αγοράς και στα βίντεο θα μάθεις όλα όσα χρειάζονται για αυτό το είδος γυμναστικής.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved