Μάλλον ήρθε η ώρα να παρατήσεις το αυτοκίνητο και να πιάσεις το πετάλι

Κορονοϊός, κλιματική αλλαγή, έλλειψη καυσίμων…τι άλλο περιμένεις;

Μπορεί η καραντίνα να χαλαρώνει λόγω του κορονοϊού αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμείς δεν βγαίνουμε σαν τις αρκούδες από την χειμερία νάρκη μας. Το να επαναπροσδιορίσεις το εαυτό σου πάλι με τα ίδια δεδομένα που είχες πριν από την πανδημία μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο.

To ποδήλατο είναι μία σοβαρή λύση για κάποιον που θέλει να κινείται μέσα στην πόλη αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλει να μολύνει το περιβάλλον.

Το ποδήλατο σου προσφέρει εξαιρετική άσκηση κι ευελιξία μέσα στο δρόμο. Εντάξει σίγουρα οι δρόμοι της Αθήνας δεν είναι φτιαγμένοι για ποδήλατο, αυτό όμως δεν πρέπει να είναι μία μόνιμη δικαιολογία για να μην κάνεις ποδήλατο. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μπορείς πάντα να συνδυάσεις το μετρό ή το τρένο και το ποδήλατο, έτσι ώστε να κάνεις πιο μεγάλες αποστάσεις χωρίς πολύ κόπο ή χρόνο.

Στην Αμερική έχουμε μία σοβαρή έλλειψη καυσίμων κι αυτό προκαλεί τρομερά προβλήματα στην συμπεριφορά των ανθρώπων που τρέχουν σαν τρελοί να προλάβουν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκινητάκι τους σαν να μην υπάρχει αύριο.

 

Όλα αυτά όμως, αυτές οι συμπεριφορές και η λογική του πανικού μας οδήγησαν κατά κύριο λόγο σε μία φονική πανδημία και στην ανεπιθύμητη καραντίνα. Η καραντίνα όμως κάτι δεν μας έμαθε; Να έχουμε λίγο περισσότερο σέβας για το περιβάλλον που ζούμε, τα ζώα αλλά και για εμάς τους ίδιους στην τελική.

Ποιος θέλει να ξαναβρεί την παλιά του ζωή με όλες εκείνες τις κακές συνήθειες; Μάλλον κανείς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ποδήλατο σου δεν πρόκειται να μείνει από βενζίνη σε κάποιο δρόμο. Όσο είμαστε δυνατοί μπορούμε πάντα να κάνουμε πετάλι και να μην μολύνουμε την πόλη με καυσαέριο και ηχορύπανση.

 

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς σοβαρά και να συνδυάσεις γυμναστική και περιβαλλοντική μέριμνα; Σε τελευταία ανάλυση εσύ είσαι που ζεις μέσα σε όλο αυτό το χάος των αυτοκινήτων. Κάνε κάτι γι’ αυτό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα καλύτερα ποδήλατα της αγοράς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved