Μήπως έχεις περάσει Covid-19 και δεν το ξέρεις;

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι πέρασες την πανδημία ξώφαλτσα.

Κλείσαμε πάνω από ένα χρόνο με την πανδημία του κορονοϊού στις ζωές μας με μια νέα καθημερινότητα πρόληψης και αυτοπροστασίας να την καθορίζει. Βέβαια όσο και να πρόσεχε κανείς και όσο σχολαστικός κι αν ήταν με την τήρηση των μέτρων, ο κίνδυνος να κολλήσει ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Μπορεί η Covid-19 να είναι πολύ πιο επικίνδυνη για τους μεγαλύτερους και όσους έχουν κάποιο υποκείμενο νοσημα, όμως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ακόμα και για τους νεότερους και πιο υγιείς.

 

 

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις των υγιών και νέων που νόσησαν τα συμπτώματα ήταν ήπια και μάλιστα για πολλούς δεν έγινε καν αντιληπτή η νόσος. Στην περίπτωση που έχετε αμφιβολία για το αν έχετε περάσει την covid-19 οι γιατροί έχουν δώσει μια λίστα με συμπτώματα τα οποία αποτελούν ενδείξεις ότι μάλλον περάσατε με επιτυχία τη δοκιμασία. Η λίστα η οποία παρατίθεται αναλυτικά στην παρακάτω gallery μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν οδηγός σε περίπτωση που νιώσετε κάποιο σύμπτωμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο και να έχετε έτσι τον χρόνο να προφυλάξετε τους δικούς σας, αλλά και το εαυτό σας.

 

 

Η χαλάρωση των μέτρων και ο εμβολιασμός που πλέον ανοίγει για τις περισσότερες ηλικιακές ομάδες σηματοδοτούν την αρχή του τέλους του εφιάλτη, όμως δεν είναι και το τέλος του. Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της μόλυνσης και η χαλάρωση τον κάνει μεγαλύτερο. Ακόμα κι αν κάνουμε το εμβόλιο συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας. Η μάσκα και το αντισηπτικό θα μας συντροφεύουν για λίγο καιρό ακόμα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved