Ασκήσεις για κοιλιακούς κλεμμένες από την προπόνηση του Μοχάμεντ Άλι

4 δοκιμασμένες ασκήσεις που δεν θα σε απογοητεύσουν.

Μπορεί να μην έχεις σχέση με το τα ρινγκ, το sparing, τα κροσέ και τα ντιρέκτ, όμως η προπόνηση των πυγμάχων  θα σε βοηθήσει να φτιάξεις κοιλιακούς.

Ο λόγος είναι απλός. Είναι προπόνηση που εστιάζει στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Και όσο περισσότερη μυϊκή μάζα διαθέτεις τόσες περισσότερες θερμίδες καις ακόμα και όταν κάθεσαι, καθώς έχεις καταφέρει να εκτινάξεις τον μεταβολισμό σου. Και όσο λιγότερο λίπος, τόσο πιο εύκολα έρχεται και η γράμμωση για τους κοιλιακούς σου

Σου έχουμε 4 ασκήσεις που θα σε φέρουν πολλά βήματα πιο κοντά στα παραπάνω. Θα τις εκτελέσεις όμως σαν super set των δύο.

1. Έλξεις στο μηχάνημα

Πιάσε τις λαβές με τις παλάμες προς τα έξω και προσέχοντας το άνοιγμα των χεριών να είναι στο ύψος των ώμων. Ακούμπα τα γόνατα σου στην ειδική επιφάνεια και κρεμάσου από τις λαβές μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου. Σήκωσε τον κορμό σου μέχρι το κεφάλι σου να φτάσει στο ύψος της μπάρας. Σε αυτή τη φάση της άσκησης μην ξεχάσεις την εκπνοή. Χαμήλωσε αργά τον κορμό σου μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: -

 

2. Πιέσεις ώμων με μπάρα

Πιάνεις την μπάρα με ανοιχτή λαβή και τη φέρνεις στο ύψος των ώμων. Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων, γόνατα ελαφρά λυγισμένα και καθώς πιέζεις δυναμικά τα πόδια σου προς τα επάνω σηκώνεις την μπάρα πάνω από το κεφάλι σου.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 2 λεπτά

 

 

 

3. Πιέσεις με μπάρα (πάγκος)

Ξάπλωσε σε επίπεδο πάγκο και πιάσε την μπάρα ώστε τα χέρια να έρχονται στο ύψος των ώμων και οι παλάμες σου να κοιτάζουν προς το έδαφος. Σήκωσε την μπάρα από τη βάση, τεντώνοντας τελείως τα χέρια σου. Πάρε εισπνοή και χαμήλωσε την μπάρα αργά μέχρι να ακουμπήσει στο μέσο του στήθους σου. Πίεσε την μπάρα προς τα επάνω δυναμικά, εκπνέοντας.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: -

 

 

 

4. Κωπηλατική στον πάγκο

Δεξιά παλάμη ακουμπά πλήρως στον πάγκο και το χέρι σου είναι τεντωμένο, στην ίδια ευθεία με τον ώμο. Το δεξί σου γόνατο επίσης ακουμπά στον πάγκο. Με το αριστερό χέρι σηκώνεις τον αλτήρα και το φέρνεις στο ύψος του στήθους μέχρι το πάνω μέρος του χεριού σου να έρθει σε παράλληλη ευθεία προς το έδαφος.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 12 | Διάλειμμα: 2 λεπτά