Αν θες να γίνεις κανίβαλος για να επιβιώσεις μάλλον θα πεθάνεις πιο γρήγορα

Οι έρευνες που ξεχωρίζουν την αλήθεια από το μύθο της Σιωπής των Αμνών.

Ένα σωρό post-apocalyptic και θρίλερ έχουμε δει στη ζωή μας και κάποια πράγματα δεν τα χωράει ο νους μας. Όπως ο κανιβαλισμός που εμφανίζεται κατά κόρον σε τέτοιες ταινίες. Ο ήρωας κινδυνεύει να γίνει ο ίδιος το μενού, σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από πυρηνικά και θεομηνίες και που φυσικά δεν υπάρχει τροφή. Ανατριχιαστικό μόνο και στη σκέψη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχεις και χαρακτήρες τύπου Hannibal Lecter, καθώς και αρκετούς αληθινούς serial killers με αγάπη για την ανθρώπινη σάρκα.

 

 Human cannibalism engraving Theodor de Bry

 

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα φαντασία ή μία στιγμή τρέλας από κάποιους προβληματικούς δολοφόνους. Σύμφωνα με το BBC, από την εποχή που ο άνθρωπος περπάτησε στα δύο πόδια και ζούσε στις σπηλιές, έτρωγε τον γείτονά του και μάλιστα χωρίς ενοχές. Μία από τις ιστορικά καταγεγραμμένες εποχές, χρονολογείται πριν 15.000 χρόνια στις σπηλιές του Bristol. Φυσικά το κάναμε πολύ νωρίτερα. 100.000 χρόνια πίσω, οι Νεάντερταλ που κατοικούσαν στην περιοχή της σημερινής Γαλλίας έτρωγαν ο ένας τον άλλο. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν σε ένα δυστοπικό μέλλον καταφύγεις στην ανθρώπινη σάρκα για να τραφείς; Η απάντηση είναι «όχι και τα καλύτερα».

 

 

Και δηλαδή τι γεύση έχουμε;

Σίγουρα είμαστε στην ομάδα του κόκκινου κρέατος, χάρη στη μιογλοβίνη που βρίσκεται στις ίνες και τους μύες μας. Ο άνθρωπος προσφέρει συνολικά περίπου 80.000 θερμίδες, με τους serial killers που υπήρξαν κανίβαλοι να μας συγκρίνουν με μοσχάρι και χοιρινό. Επικίνδυνη σκέψη έτσι; Το χειρότερο ωστόσο δεν είναι η γεύση αλλά τι περιέχει το κρέας μας.

 

 

 

Οι παρενέργειες

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η Παπούα-Νέα Γουϊνέα, είναι ίσως το μοναδικό μέρος στον πλανήτη όπου οι φυλές πράττουν ακόμη ανθρωποφαγία. Για την ακρίβεια πριν 50 χρόνια, οι Fore είχαν ως συνήθειο να τρώνε τους αγαπημένους τους όταν αυτοί πεθαίνουν. Μοιάζει με κακό εφιάλτη αλλά υπάρχει και χειρότερο. Το ανθρώπινο κρέας περιέχει τις πραϊόνες, μία σειρά από επικίνδυνες πρωτεΐνες που δεν καταστρέφονται με την θερμότητα όπως άλλες τοξίνες. Οι πραϊόνες είναι ουσιαστικά αλλοιωμένες πρωτεΐνες που καταστρέφουν το νευρικό σύστημα και σκοτώνουν εγκεφαλικά κύτταρα. Για να καταλάβεις ακόμη καλύτερα, δημιουργούν τρύπες μέσα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν ένα σφουγγάρι. Αυτού του είδους η ασθένεια λέγεται Roku και οι κάτοικοι της Παπούα το έχουν κατά κόρον. Τρέμουν, δεν μπορούν να περπατήσουν, δεν μπορούν να ελέγξουν καμία κίνηση που συνδέεται με το νευρικό σύστημα – ακόμη και το γέλιο. Οπότε ακόμη και αν θελήσεις να γίνεις Hannibal Lecter, το σίγουρο είναι πως θα πεθάνεις.

 

Ξέχνα το λοιπόν. Σε περίπτωση πυρηνικής αποκάλυψης, καλύτερα να την βγάλουμε με κονσέρβα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved