Πέντε άστοχες φήμες που σου φράζουν το δρόμο για το six pack

Αν θες να γίνεις σαν τον Wolverine, μην δίνεις βάση στα 5 tips που «αιωρούνται» από τους δήθεν ειδικούς. 

Μεγάλη ιστορία αυτοί οι κοιλιακοί. Τους βλέπεις (σε φωτό, πάνω σε άλλους) και δεν τους φτάνεις. Πάνω που είσαι έτοιμος να σιχτιρίσεις, βρίσκεις τα κουράγια και τα ψυχικά αποθέματα να ξεστομίσεις ένα «Δεν πάει άλλο, ξεκινάω!», πέφτεις ανάσκελα και το ρίχνεις στις επαναλήψεις. Και κάνεις, και ξανακάνεις και ξανά μανά τα ίδια, αλλά προκοπή δεν βλέπεις.

Μα τι τρέχει τελικά με αυτήν την καταραμένη περιοχή και δεν γραμμώνεται; Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Οι παρακάτω κύριοι σίγουρα (εκτός και αν δεν τους νοιάζει καν):

 

 

Ακούς τόσα πολλά εκεί έξω, υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις και θεωρίες γύρω από τη σωστή εκγύμναση της κοιλιακής χώρας που λογικό είναι να χάνεσαι. Κι ορισμένες φορές, μάλιστα, ακολουθείς μονοπάτια που απέχουν πολύ από το να σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ψέματα που τα πιστεύεις και καλό θα ήταν να απομυθοποιήσεις το συντομότερο δηλαδή, που καλό θα ήταν να τις κόψεις μαχαίρι. 

 

Ψέμα Νο.1: Το λίπος καίγεται με την επανάληψη

Ναι, η βελτίωση της αντοχής και της δύναμης του σώματος σου, θα βελτιωθούν. Το «σωσιβιάκι» όμως αποτελείται από καθαρό λίπος και με την άσκηση κοιλιακών δεν παίζει να χαθεί. Για να το εξαφανίσεις, κάνε αερόβια, ενδυνάμωση ή ασκήσεις ευλυγισίας.

200w

 

Ψέμα Νο.2: Κάνε κοιλιακούς να δεις γράμμωση

Καλό. Πολύ καλό. Αν ήταν έτσι, τα six pack θα υπήρχαν παντού. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, η διατροφή σου είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και όχι η γυμναστική. 

Όπως λέει ο τύπος στο παρακάτω βίντεο μπορείς να κάνεις όλες αυτές τις ασκήσεις και να γραμμώσεις, φτάνει μόνο να τρέφεσαι σωστά.

 

 


Ψέμα Νο.3: Με ειδικό εξοπλισμό θα πετύχεις γράμμωση

Είτε με εξοπλισμό, είτε μόνος, την ίδια δουλειά θα κάνεις. Σίγουρα με μία μπάλα για κοιλιακούς θα μπορέσεις να γυμνάσεις παραπάνω μυϊκές ομάδες (π.χ. πόδια) αλλά όπως και στην παπάτζα Νο.2, η γράμμωση είναι δεδομένο πως εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το στομάχι σου.

 

 

Ψέμα Νο.4: Δεν χρειάζεται να τους γυμνάζεις τόσο συχνά

Κι όμως, στα γυμναστηριακά στέκια κυκλοφορεί ακόμη και αυτός ο μύθος. Η ερώτηση λοιπόν είναι εύλογη: Πωτς γένεν αυτό; Οι κοιλιακοί αυτοσυντηρούνται δηλαδή; Δεν είναι σαν τους άλλους μύες; Άλλος θεός τους έφτιαξε; Θέλει μήνυση ο τύπος που το πρωτολάνσαρε, τελεία και παύλα. Οι κοιλιακοί θέλουν φροντίδα και στοργή, όχι όμως λιγότερη, ούτε και περισσότερη από τους υπόλοιπους στο κορμί σου.

 

 

Ψέμα Νο.5:  Αν δεν γυμνάζεσαι σκληρά και καθημερινά δεν θα έχεις αποτέλεσμα

Άλλη μία φήμη η οποία έχει τσακωθεί πολύ άσχημα με την πραγματικότητα. Οι έρευνες δείχνουν πως ακόμα και μια άσκηση μέτριας έντασης όπως για παράδειγμα το βάδισμα του αγρότη ή ακόμα και απλό περπάτημα κάποιες μέρες της εβδομάδας, μπορούν να προκαλέσουν θεαματικά αποτελέσματα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved