Οι τρεις ασκήσεις που θα σου χαρίσουν στήθος σαν πανοπλία

Και μπορείς να τις κάνεις όπου και αν βρίσκεσαι. 

Άλλο στήθος, άλλο κορμός. Άλλο δυνατός πυρήνας, άλλο προσπάθεια για σχηματισμό. Εσύ όμως δεν χρειάζεσαι τίποτε από τα παραπάνω. Αυτό που χρειάζεσαι, είναι στήθος πανοπλία. Επιβλητικό και δυνατό. Για να μπορέσεις ωστόσο να το καταφέρεις, πρέπει να μάθεις να δουλεύεις τους μύες του στήθους σου με αποτελεσματικό τρόπο.

Χρειάζεσαι μόνο τρεις ασκήσεις για να καταφέρεις να κάνεις ζημιά. Και εδώ θα μάθεις το πως θα το κάνεις σωστά και χωρίς καν να βρίσκεσαι στο γυμναστήριο.

 

1. High plank

Ουσιαστικά παίρνεις την ίδια θέση που θα έπαιρνες και για να κάνεις push ups, αλλά χωρίς να κατεβείς. Όσο μένεις στη στάση, σφίγγεις τους γλουτούς, τα πόδια και φυσικά τον πυρήνα του στήθους. Μένει σε αυτή την στάση από 20 έως 25 δευτερόλεπτα.

Σετ: 4

 

2. Push ups διαφορετικής λαβής

Σπουδαίος τρόπος για να αυξήσεις την δύναμή σου και ταυτόχρονα να στρώσεις και να γραμμώσεις τον θώρακα. Ξεκινάς 10 push ups σε κανονική θέση με τα χέρια στο ύψος των ώμων. Ξεκουράζεσαι 10 δευτερόλεπτα και κάνεις 10 push ups σε ανοιχτή θέση, με τα χέρια λίγο πιο έξω από το ύψος των ώμων. Ξεκουράζεσαι άλλα 10 δευτερόλεπτα και κάνεις το τελευταίο σετ των 10 με diamond push ups, σε κλειστή θέση. Ξεκουράζεσαι 10 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις.

Σετ: 3

 

3. Burpees

Ουσιαστικά θες να κάνεις ups, με την διαφορά ότι θα σπρώξεις με τα πόδια και με τα χέρια μέχρι να βρεθείς σε βαθύ κάθισμα. Πιέζεις και αναπηδάς όσο πιο ψηλά μπορείς. Θέλεις 10 burpees και ξεκούραση 25 δευτερολέπτων μέχρι να προχωρήσεις σε επόμενη επανάληψη.

Σετ: 2©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved