Το πρόγραμμα που μεταμόρφωσε τον Fassbender σε Ασασίνο

Ασκήσεις χωρίς pixels και high definition. Μόνο ιδρώτα.

Το επικό βιντεοπαιχνίδι «Assassin’s Creed» της Ubisoft έρχεται επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017 και άπαντες περιμένουμε τον Michael Fassbender να τσακίσει κόκκαλα. Μετά τους «X-Men» και «Inglourious Basterds» o Γερμανός ηθοποιός ξεπέρασε ακόμα και τους Tom Hardy και Henry Cavill σε γυμναστική προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον διπλό ρόλο του Callum Lynch/Aguilar de Nerha που απαιτεί να γίνει «κτήνος», και ταυτόχρονα να έχεις φυσική κατάσταση και ευελιξία. Ο 39χρονος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εκρηκτικότητα, ενώ έβαλε στο «μενού» και μπόλικες κινήσεις του μποξ.

Δες παρακάτω με τι ασκήσεις από Fassbender μετατράπηκε σε F-assassin.

1. Προβολές με μπάρα

Βρες τα κατάλληλα κιλά και «κάτσε κάτω από τη μπάρα».

Η άσκηση: Αφού τοποθετήσεις τη μπάρα πάνω στην πλάτη σου (με όσα κιλά που θεωρείς εσύ), κρατάς ένα πόδι σταθερό και με το άλλο κάνεις ένα βήμα μπροστά (όχι πολύ μεγάλο) και λυγίζεις μέχρι το γόνατο του σταθερού σου ποδιού σχεδόν να ακουμπήσει οριακά το δάπεδο. Μετά επανέρχεσαι στην αρχική σου στάση και αλλάζεις σταθερό.

Επαναλήψεις: 5 σετ των 10 στο κάθε πόδι.

Για να γίνεις Fassasin: Στο πόδι που κάνεις το βήμα, πρέπει να προσέξεις το γόνατο να μην ξεπερνά το ύψος του παπουτσιού σου. Το γόνατο του σταθερού σου ποδιού πρέπει να μην αγγίζει το πάτωμα. Προσπάθησε το κατέβασμα να είναι χαλαρό και δώσε έκρηξη στο ανέβασμα.

2. Έλξεις σε μονόζυγο με ενσωματωμένα βάρη

Αν το μονόζυγο σου είναι δύσκολο σκέψου τώρα που έχεις έξτρα βάρος.

Η άσκηση: Τοποθέτησε γιλέκο με βάρη γύρω σου (σ.σ.: αν δεν έχεις μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να τοποθετήσει στα πόδια σου αλτήρες αφού έχεις ανέβει) και ξεκίνα. Τα χέρια σου πρέπει να είναι ανοιχτά διότι στοχεύεις στο να γυμνάσεις τους ώμους.

Επαναλήψεις: 5 σετ των 8 έλξεων.

Για να γίνεις Fassasin: Για να κάνεις πιο σωστά την άσκηση, να κατεβαίνεις αργά και να ανεβαίνεις ταχύτατα προκειμένου να «φτιάξεις» την εκρηκτικότητα και στα χέρια σου. 

3. Push ups με έκρηξη

Παίξε καθαρά με το βάρος του σώματός σου και ταυτόχρονα προπόνησε εκρηκτικότητα και δύναμη.

Η άσκηση: Τοποθετήσου μπρούμυτα στο έδαφος και άρχισε τις κάμψεις.

Επαναλήψεις: 5 σετ των 10 επαναλήψεων.

Για να γίνεις Fassasin: Κατεβαίνεις αργά και ανεβαίνεις γρήγορα. Αν θες να κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη μπορείς να κάνεις μισές κάμψεις στο ένα πόδι και τις υπόλοιπες στο άλλο.

Κωπηλατική με αλτήρες

Θα χρειαστείς: πάγκο, αλτήρα και μπόλικο πείσμα.

Η άσκηση: Στηρίζεις το σώμα σου με το ελεύθερο σου χέρι και το αντίστοιχο γόνατο πάνω στον πάγκο. Με το άλλο κάνεις έλξεις και προσπαθείς να φέρεις τον αλτήρα όσο πιο κοντά στο στήθος γίνεται.

Επαναλήψεις: 4 σετ των 12 επαναλήψεων.

Για να γίνεις Fassasin: Όσο βλέπεις ότι το’ χεις αύξησε την αντίσταση με κι άλλο βάρος. Μην το…κάψεις μόνο.

Βυθίσματα

Στάσου μπροστά στις δύο μπάρες και όρμα.

Η άσκηση: Απλά πράγματα. Πάνω-κάτω. Η δυσκολία βέβαια βρίσκεται στην πράξη, όχι στη θεωρία. Μόλις τεντώσουν τα χέρια λύγισε μέχρι να φτάσεις ορθή γωνία. Και πάλι το ίδιο.

Επαναλήψεις: 4 σετ των 8 επαναλήψεων.

Για να γίνεις Fassasin: Βάλε γιλέκο με βάρη και στο τέλος θα «πετάς». Πάλι θα πρέπει να προσέξεις το κατέβασμα να γίνεται αργά και το ανέβασμα με έκρηξη.

 

Κοιλιακοί με ρόδα εκγύμνασης

Για να «πετάξεις» τόσο τους πάνω όσο και τους κάτω κοιλιακούς

Η άσκηση: Πιάσε τον τροχό από τα χερούλια, ενώ είσαι καθισμένος στα γόνατα και… απλώσου. Τα γόνατα παραμένουν σταθερά ενώ τα χέρια πρέπει σιγά-σιγά να τεντώσουν μέχρι να βρεθείς σχεδόν ξάπλα στο έδαφος. Μόλις φτάσεις σε αυτό το σημείο επανέρχεσαι γρήγορα στην αρχική σου στάση.

Επαναλήψεις: 4 σετ των 8 επαναλήψεων.

Για να γίνεις Fassasin: Αφού θα προσέχεις η πλάτη σου να είναι σταθερή, να επανέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αρχική σου θέση. Οι κοιλιακοί σου θα γίνουν… τρίλιζα.

 

Shadowboxing

Ναι φίλε. Αγώνας ενάντια στην ίδια σου τη σκιά. Μη γελάς. Να δούμε αν θα μπορέσεις να ρίξεις έστω μία μετά από όλα τα προηγούμενα.

Η άσκηση: Σε θέση μάχης (σ.σ.: σε πλάγια θέση), σκέψου ότι έχεις έναν αντίπαλο μπροστά σου και ξεκίνα να ρίχνεις μπουνιές. Ξεκίνα με απλά ντιρέκτ και συνέχισε σε συνδυασμούς με κροσέ. 

Επαναλήψεις: 3 σετ επί 1 λεπτό συνεχόμενα

Για να γίνεις Fassasin: Αν πιστεύεις πως το’ χεις πάρε δύο αλτηράκια (σ.σ.: μονόκιλα ή δίκιλα) και συνέχισε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved