Τι είναι το NEAT και πως θα βοηθήσει να εξαφανίσεις την μπιροκοιλιά σου

Με την ακίνησια κανείς δεν είδε την κοιλιά να πέφτει.

Αν πιστεύεις ακόμη πως οι εξαντλητικές δίαιτες θα σε βάλουν σε γραμμή, όχι μόνο δεν θα δεις αποτελέσματα αλλά θα έχεις τον πιο αδύναμη και κουρασμένη έκδοση του εαυτού σου. Μπορεί η μπιροκοιλιά να κρατάει καλά, αλλά δεν πρόκειται να φύγει αν δεν κάνεις άσκηση και διατροφή. Υπάρχει όμως κάτι ακόμη που θα φροντίσει να σου δώσει μία χείρα βοηθείας.

Ο λόγος για την προσαρμοσμένη θερμογένεση (σ.σ.: Non-exercise activity thermogenesis), που οι διατροφολόγοι αποκαλούν NEAT. Ουσιαστικά σε αυτή, εντάσσονται όλες εκείνες  οι ενέργειες που κάνεις εκτός γυμναστηρίου και που, εκτός από το πάχος, θα φροντίσουν να διώξουν και την κακή διάθεση. Τι θέλει ωστόσο το NEAT; Πρόγραμμα και δραστηριότητες. Όσες περισσότερες είναι, τόσο περισσότερο και εσύ θα μπορείς να υπολογίζεις τις θερμίδες που καις από αυτές μαζί με όλα όσα κάνεις στο γυμναστήριο ή την προπόνηση.

Ουσιαστικά θέλεις τα επίπεδα LDL (λιποπρωτεϊνική λιπάση) να παραμένουν στα όρια, ώστε το σώμα να συνεχίσει να καίει. Αυτό φυσικά δεν το κάνεις με το να κάθεσαι σε μία καρέκλα. Περπάτημα λοιπόν για αρχή. Αν κάνεις καθιστική δουλειά, χρησιμοποίησε τα πόδια σου για να κάνεις οποιαδήποτε άλλη δουλειά μέσα στην ημέρα, από ψώνια μέχρι να φτάσεις στο ίδιο το γυμναστήριο. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει ότι πρέπει να μετράς τα βήματά σου και να πασχίζεις να κάνεις 10.000 καθημερινά. Όλη η διαδικασία της συνεχούς κίνησης, είτε αυτή είναι για να παίξεις με τα παιδιά σου, είτε να καθαρίσεις το σπίτι, θα βοηθήσει να πέσει η μπάκα και τα περιττά κιλά. Μαζί με την γυμναστική, θα κάνεις θαύματα.

Κουνήσου λοιπόν. Κυριολεκτικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved