Τα πλεονεκτήματα της άσκησης στην ύπαιθρο

Μην βρίσκεις δικαιολογίες. Ακόμη και αν δεν πας γυμναστήριο, υπάρχουν τρόποι.

Μου λέει ο άλλος στη δουλειά, «ψήσου να πάμε για τρέξιμο» και όταν ρώτησα «πού» μου λέει «έλα σπίτι να κάνουμε διάδρομο». Η απάντηση που ήθελα να δώσω καλύτερα να μην τη γράψω. Τόσα πάρκα υπάρχουν. Τόσο καιρό στην καραντίνα πού να έτρεχε ο φίλος άραγε;

Αν θες να κάνεις ειδικό πρόγραμμα, συγκεκριμένες ασκήσεις για όγκο ή για αδυνάτισμα, οκ πάω πάσο. Μην μου λες όμως «θέλω να κάνω μπράτσα αλλά δεν κάνω γιατί δεν προλαβαίνω να πάω γυμναστήριο». Κάνε push ups στο δωμάτιο σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

 

 

Όσοι γυμνάζονταν δηλαδή το 1960 και έκαναν όλες τις ασκήσεις στο χώρο τους, τι περισσότερο ήξεραν; Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα παλιά; Κόψε λοιπόν την γκρίνια, πάρε ακουστικά, φτιάξε playlist και ετοιμάσου να βγεις στην ύπαιθρο.

Δεν κάνεις ποδήλατο; Μην είσαι «τρόμπας»

Δύο δικαιολογίες θα δεχτώ: Η πρώτη, ότι επειδή βρίσκεσαι στην Ελλάδα και μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αν βγεις στο δρόμο με ποδήλατο φλερτάρεις με τον θάνατο. Η δεύτερη είναι να μην έχεις ποδήλατο. Οποιαδήποτε άλλη δεν είναι αποδεκτή.

Ένας συντάκτης μας έκανε όλο τον Μεγάλο Περίπατο και μας έγραψε τις εντυπώσεις του.

Τι καλύτερο από μία έξοδο από το σπίτι ή διάλειμμα από τη δουλειά; Το ποδήλατο θα σου προσφέρει ψυχολογική ηρεμία, καταπολέμηση των αϋπνιών, ενώ θα χάσεις και περιττά κιλά.

 

Τρέξιμο, όχι διάδρομο

 

jogging raspberry ketone greece

 

Τα είπαμε στην αρχή, μην τα ξαναλέμε τώρα. Ο διάδρομος γυμναστηρίου δεν έχει ούτε ανώμαλο έδαφος, ούτε αντίσταση του ανέμου ή στροφές. Για αυτό λοιπόν τρέξε όπως θες εσύ χωρίς να ρυθμίζεις ταχύτητες και να φοβάσαι μην σου κλείσει επειδή καταλάθος τράβηξες το κορδόνι.

 

Push ups και γίνε κτήνος 

Εδώ τα έκανε ο Batman μέσα στην τρύπα που τον πέταξε Bane. Τι δηλαδή, καλύτερος ήταν; 

 

 

Καθίσματα (όχι του σινεμά)

Εξαιρετική άσκηση για να γυμνάσεις γλουτούς, μηρούς, τετρακέφαλους, προσαγωγούς και γάμπες. Με τα χέρια στη μέση ή μπροστά, και τα πόδια παράλληλα χωρίς μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, λυγίζεις μέχρι τα γόνατα να σχηματίσουν ορθή γωνία με την γάμπα. Και μετά πάλι πάνω. Τόσο απλά.

 

Προβολές ποδιών για κλείσιμο

Πού να πηγαίνεις να κάνεις πρέσα, και squat με αλτήρες. Με προβολές έχεις γυμνάσει τα πάντα.  

 

 

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης στην ύπαιθρο

Μειώνει το άγχος της καθημερινότητας, δρώντας ευεργετικά στην υγεία και την ψυχολογία.

• Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και την ψυχική υγεία, ενεργοποιώντας τις «ορμόνες της ευφορίας» και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

• Η άσκηση στην ύπαιθρο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Γενικά, η τακτική άσκηση ενεργοποιεί όλα τα συστήματα του οργανισμού (συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού) και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

• Η άσκηση στη φύση είναι τζάμπα, είναι πιο διασκεδαστική και έχει ποικιλία.

• Η συχνή εναλλαγή χώρου και χρόνου άθλησης, δεν θα σε αφήσει να βαρεθείς. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις την άσκηση μέρος της καθημερινότητας σου.

• Το ότι είσαι στη φύση, σε γλιτώνει από μικρόβια που παραμονεύουν σε κλειστό χώρο (λόγω του ιδρώτα, της κοινής χρήσης οργάνων και αποδυτηρίων κ.ά).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved