Πώς θα χάνεις κιλά πιο εύκολα μετά τα 40

4 πράγματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνεις στη γραμμή.

Μπορεί στα 20 σου να έτρωγες κάθε βράδυ σουβλάκια και να μην έπαιρνες γραμμάριο, αλλά η αλήθεια είναι μία. Το σώμα αλλάζει και όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς. Αν έχεις φτάσει ήδη στα δεύτερα «άντα», το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις τα παρακάτω tips άκρως σημαντικά.

 

 

Μείνε δυνατός

Από τα 30 χρόνια και μετά, η μυϊκή σου μάζα πέφτει από 3% έως 5% για κάθε δεκαετία που παραμένεις αγύμναστος. Παρότι ωστόσο ο χρόνος σου μπορεί να είναι μειωμένος, μπορείς να διατηρήσεις την μυϊκή σου μάζα ή και να την αυξήσεις με προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης. Η μπάρα, οι αλτήρες, ο σάκος του μποξ, είναι καίριες προπονήσεις για να διατηρηθείς, ενώ η προσεγμένα αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει να κρατήσεις και την αντοχή σου. Μην παραμελείς τίποτα από τα παραπάνω για να μην χάσεις.

Πρόσεχε την φαρμακευτική αγωγή

Φάρμακα για την πίεση ή αντικαταθλιπτικά, μπορούν να επηρεάσουν το βάρος σου ως παρενέργεια. Αν έχεις αμφιβολίες, οφείλεις να το τσεκάρεις με τον γιατρό σου και να βρεις άλλη φαρμακευτική αγωγή που θα είναι κατάλληλη για τον μεταβολισμό σου.

Κοιμήσου αρκετά

Χρήσιμος όσο ποτέ άλλοτε από τα 40 και μετά, ο ύπνος συμβάλλει στο να κρατήσεις το σώμα σου σε ρυθμό και ξεκούραστο. Η υπνική άπνοια είναι ένα από τα φαινόμενα που συνδέονται με την αύξηση βάρους, όπως άλλωστε και ο λιγοστός ύπνος. Φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες από το βράδυ μέχρι το πρωί και να κάνεις τακτικές σιέστες όποτε στο επιτρέπει ο χρόνος. Ακόμη και μισή ώρα.

Αυτό το άτιμο το αλκοόλ

Μπορεί μία κρύα μπίρα ή ένα ποτό να είναι ιδανικό για κάποιες δύσκολες ημέρες που επιστρέφεις από την δουλειά, αλλά η αλήθεια είναι πως η υπερκατανάλωση θα είναι ό,τι χειρότερο για το πάχος – και για την υγεία σου γενικότερα. Αν ωστόσο δηλώνεις ότι σου αρέσει το ποτό, θα πρέπει να δεις την χρονική διάρκεια μέχρι την επόμενη κατανάλωση με έναν καλό διατροφολόγο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved