Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ενδώσεις στους λιπαρούς πειρασμούς
Σουβλάκι μετά τις 10 το βράδυ; Καλύτερα να το σκεφτείς ξανά.
Σε μία καθημερινότητα που απαιτεί γρήγορες σκέψεις και ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις, το εύκολο φαγητό ή αυτό που μας κάνει χαρούμενους κατά την κατανάλωσή του, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη. Πολλές φορές τρώμε κάτι ασυναίσθητα, απλά για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να πάρουμε την απαραίτητη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Στο τέλος της βραδιάς ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά μας, υποκύπτουμε σε σουβλάκια, πίτσες και άλλες πολλές ένοχες απολαύσεις.
 

 
 
Τα λιπαρά γεύματα όμως είναι ανθυγιεινά. Το ξέρεις και το ξέρουμε, όπως επίσης γνωρίζεις και γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να τα βγάλεις από την διατροφή σου. Είναι και θα είναι και στο μέλλον μερικά από τα καλύτερα αμαρτήματά μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα περιορίσεις ή να επιλέγεις τις σωστές ώρες που θα τα καταναλώσεις.
 
Το αγαπημένο σου σουβλάκι, για παράδειγμα, αν το φας πριν από το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Από το απόγευμα και μετά τα λιπαρά φαγητά σοκάρουν τον οργανισμό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι όπως και η ορμονική λειτουργία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή, μπορούμε όμως να τα έχουμε την κατάλληλη ώρα που είναι πριν το μεσημέρι.
 
Ξέρουμε, είναι δύσκολο να πεις όχι σε κάτι τέτοιο:
 
 
 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved