Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες με το κολύμπι

Οι εξορμήσεις στις παραλίες ξεκινούν, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να δώσεις προσοχή.

Καλοκαίρι εν καιρώ κορωνοϊού, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για παραλία. Όσο κρατάμε τις αποστάσεις μπορούμε και να ξαπλάρουμε στην αμμουδιά. Και σίγουρα να κολυμπήσουμε. Το κολύμπι παραδοσιακά θα σε κρατήσει fit, αρκεί να ξέρεις να προπονηθείς έξυπνα.

 

 

Καις πράγματι με το κολύμπι;

Θα μπορούσες να πεις πως το κολύμπι είναι στάνταρ άσκηση για την μείωση του λίπους στο σώμα σου. Είναι σταθερή αξία αφού μόλις 45 μέτρα με ήπιο αριθμό, σε βοηθούν να κάψεις περίπου 600 θερμίδες την ώρα ενώ για να κάψεις ένα 1 ολόκληρο κιλό, τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν και μάλιστα χωρίς να αλλάξεις σημαντικά το πρόγραμμα της διατροφής σου. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το κολύμπι ενεργοποιεί ακόμη και τον πιο ζαβλακωμένο μεταβολισμό. Θα τρως περισσότερο, αλλά θα καις και περισσότερο. Αν προσέχεις τι τρως, θα χάνεις ακόμη πιο γρήγορα.

Η συχνότητα

Ακόμη και οι επαγγελματίες προπονητές το λένε μονίμως στους αθλητές τους. «Κάντε λιγότερη ώρα, αλλά κολυμπάτε πιο συχνά». Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις κάτι βασικό: Χτίζεις την αντοχή σου. Αυτό σημαίνει πως αν σε μία προπόνηση αποφασίσεις να αυξήσεις τον ρυθμό και την διάρκεια, θα δεις σημαντική αλλαγή. Το πως θα μπορέσεις να αυξήσεις αλλά και να κρατήσεις την διάρκεια αυτή, είναι κάτι που θα διαβάσεις παρακάτω.

Ο ρυθμός

Ένα άρθρο του Swimming World Magazine συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις την περίφημη «σκάλα» - είτε βρίσκεσαι σε πισίνα, είτε κάνεις ελεύθερο κολύμπι στη θάλασσα. Αντί να βάζεις όλη σου την ένταση αρχικά, σπας το κομμάτι της προπόνησής σου σε 3 σετ των 4 γύρων. Αρχικά ξεκινάς με το 70% της έντασης, αυξάνεις στο 80% και φτάνεις μέχρι και στο 90%. Ξεκουράζεσαι ενδιάμεσα αλλά δεν θα τελειώσεις εκεί. Με την προπόνηση της «σκάλας» οφείλεις να συνεχίσεις κάνοντας μετά το αντίθετο. Άλλα 3 σετ των 4 γύρων όπου ξεκινάς με το 90% και μειώνεις σε 80% και μετά σε 70%. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή από τις πρώτες προπονήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved