Πώς να είσαι ετοιμοπόλεμος όπως ο Chris Hemsworth στο Extraction

Δεν αρκεί μόνο να είσαι γνώστης πολεμικών τεχνών και fit. Ιδού μερικά μυστικά.

Με τη νέα του ταινία στο Netflix, o Chris Hemsworth μπήκε για τα καλά σε έναν Taken ρόλο. Το Extraction αφηγείται την περιπέτεια ενός μισθοφόρου στρατιώτη, που αναλαμβάνει να διασώσει τον γιο ενός Ινδού εμπόρου ναρκωτικών και να τον επιστρέψει με ασφάλεια πίσω στον πατέρα του. Όμως ο δρόμος είναι δύσκολος, γεμάτος πιστολίδι και αίμα. Και παρόλα αυτά ο Chris, που είναι και παραγωγός στην ταινία, δείχνει να τα καταφέρνει μία χαρά.

Αν όμως μάθαμε κάτι από την ταινία, είναι πως οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Ιδού τρεις βασικοί κανόνες για να είσαι πάντα ετοιμοπόλεμος σαν τον Chris.

 

Κάνε και λίγο shadowboxing πριν ξεκινήσεις ε;

 

Παρατήρησε το περιβάλλον τριγύρω

Δεν μπορείς να διαλέξεις που θα απειληθεί η ζωή σου. Μπορεί να είναι στο δρόμο, στο ασανσέρ ενός πολυκαταστήματος, στις τουαλέτες ενός μπαρ. Και ξέρεις τι; Οι μάχες δεν κερδίζονται τίμια. Αυτό γίνεται μόνο στις ταινίες. Για να μπορέσεις να τελειώσεις μία κατάσταση πριν καλά-καλά ξεκινήσει, απαιτείται να δεις τι υπάρχει τριγύρω σου. Όλα, μα όλα όμως, μπορούν να αποτελέσουν όπλο και να σου δώσουν τον λιγοστό χρόνο που χρειάζεσαι για να ανασυνταχθείς και να δώσεις το χτύπημα. Οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

 extraction fight

 

Μην κυνηγάς χέρια

Είναι η βασική εντολή που δίνουν οι σωστοί δάσκαλοι wing chun στους μαθητές τους. Ασχέτως αν ο αντίπαλος «οπλίζει» το χέρι του για να σου ρίξει κροσέ ή οποιαδήποτε άλλου είδους γροθιά, εσύ έχεις μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: κινείσαι ευθεία. Ό,τι και αν θέλει να κάνει ο αντίπαλος, οι γροθιές σου κινούνται ευθεία προς το κεφάλι του και το στέρνο του, αναχαιτίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια. Ακόμα και οι «ξώφαλτσες» που ενδεχομένως να σε βρουν, δεν θα έχουν την ίδια δύναμη. Οπότε συνεχίζεις τις γροθιές στην πιο σύντομη απόσταση που έχουν καταστήσει τα μαθηματικά. Την ευθεία.

 

 

Μάθε να δουλεύεις «έδαφος»

Οι καταρτισμένοι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών και οι παλαιστές το ξέρουν καλά. Οι κανόνες και όλα όσα γνωρίζεις για την τέχνη σου, σταματούν να ισχύουν άπαξ και βρεθείς στο έδαφος. Οι κανόνες εκεί είναι διαφορετικοί και κερδίζει ο πιο επιδέξιος. Πρέπει να ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο όταν έχετε πέσει και οι δύο κάτω για να κερδίσεις χρόνο. Τα locks με τα πόδια γύρω από τα άκρα ή τον λαιμό του εχθρού σου, θα τον ακινητοποιήσουν και ενδεχομένως να σου σώσουν την ζωή.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved