Γιατί το μονόζυγο θα σε κάνει πιο δυνατό

Σου έχουμε 6 ασκήσεις για το σπίτι.

Η έξαρση του κορονοϊού έχει προκαλέσει φόβο σε πολλούς ανθρώπους που σύχναζαν στο γυμναστήριο με αποτέλεσμα να έχουν ξεχάσει τι θα πει εγγραφή και να προτιμούν άλλες λύσεις εκγύμνασης. 

Εδώ λοιπόν, ερχόμαστε εμείς με 6 ασκήσεις στο μονόζυγο που θα δώσουν στον καθένα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προπόνησης, προκειμένου να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ακόμα και αν βλέπει γυμναστήριο και φοβάται να περάσει τις πύλες του. Το μόνο χρειάζεται είναι ένα μονόζυγο το οποίο θα τοποθετήσει στο άνοιγμα κάποιας πόρτας του σπιτιού του.

Πάμε λοιπόν να τις δούμε αρχικά για τα χέρια...

 

Κλασικά Pull up: Η κανονική έλξη με κανονική λαβή (παλάμες κάτω) και μεσαίο άνοιγμα που μεταφέρει πίεση και στην πλάτη και στα χέρια.

Monkey: Αφήνεις το ένα χέρι κάτω και κρατιέσαι με το άλλο από την μπάρα. Έπειτα πιάνεις το μονόζυγο και μετα δυο και κάνεις έλξη. Είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Στόχος τα 45 δευτερόλεπτα ανά χέρι σε πρώτη φάση.

 

 

Με ένα χέρι: Μια μοναδική έλξη που κάνουν οι... ένοπλες δυνάμεις έλξη με το ένα χέρι! Εάν δεν μπορείς να την κάνεις κάνε μια στατική με το πηγούνι ψηλά.

 

 
 

... αλλά και για κοιλιακούς:

Pull up γόνατα στήθος: Κρατώντας τα πόδια σου τεντωμένα, φέρε τα γόνατά σου στο πρόσωπό σου (ή στο στήθος, ανάλογα τη φυσική σου κατάσταση).

 

 

Κάμψεις L: Άσκηση με πολύ μεγάλο βαθμό  δυσκολίας για τον οποιοδήποτε. Ανεβαίνεις με τα πόδια τεντωμένα και κλειδωμένα σε ορθή γωνία σε σχέση με τον κορμό.

 

 

Hanging Windshield Wiper: Περιστρέφεις το κάτω μέρος του σώματός σου καθώς σηκώνεις τα πόδια σου και τα φέρνεις μία δεξιά, μία αριστερά και μία στο κέντρο.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved