Ποιο είδος μασάζ ταιριάζει στο σωματότυπο σου;

Υπάρχουν πολλά είδη μασάζ κι εμείς ρίχνουμε φως στο σκοτάδι.

Οι αρχαίοι Έλληνες και πιο συγκεκριμένα ο Ιπποκράτης ανακάλυψε την τεχνική του μασάζ γύρω στο 430 π.Χ, ενώ υπάρχουν ιστορικές αναφορές ότι στην Κίνα και στην Ινδία μετράει 5000 χρόνια ζωής. Εσείς τι περιμένετε για να απολαύσετε 30 λεπτά απόλυτης χαλάρωσης;

Το μασάζ θεωρείται μια ευεργετική θεραπευτική μέθοδος η οποία εφαρμόζεται τόσο σε υγιής όσο και σε άτομα με διάφορες παθήσεις.

Κατά βάση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς, μειώνει το ρυθμό της καρδιάς, βελτιώνει την λειτουργικότητα των αρθρώσεων και μειώνει τη δυσκαμψία των μυών.

Η αποτελεσματικότητα του μασάζ είναι πλέον πολύ διαδομένη. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή ψυχολογικά καταφεύγουν στη λύση του μασάζ.

 

Βοηθά τους ασθενείς που ήδη υποβάλλονται σε κάποια ιατροφαρμακευτική αγωγή να περιορίσουν την ένταση και τη δυσκαμψία των μυών καθώς επίσης να χαλαρώσουν το νευρικό σύστημα. Οι τεχνικές του μασάζ είναι πολλές και καθεμία στοχεύει στην καταπολέμηση ενός διαφορετικού προβλήματος.

Έχεις ανατραφεί με τη νοοτροπία πως πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις την διαρκή ενεργητικότητά σου στην καθημερινή ζωή και την υψηλή παραγωγικότητά σου στη δουλειά.

Όλα αυτά όμως μπορούν να σε κάνουν κουρέλι, γιατί απαιτούν από τα κύτταρά σου να δουλεύουν στο κόκκινο. Και όσο εντατικό και συνεχές είναι αυτό, τόσο πρέπει να βρίσκεις τα κατάλληλα αντίδοτα.

Ένα από τα καλύτερα -και απολαυστικότερα- είναι η χαλάρωση μέσω ενός μασάζ. Μερικές κατάλληλες μαλάξεις στους κουρασμένους μυς σου, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, την πνευματική σου οξύτητα και τη σωματική αντοχή σου.

Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το μασάζ που έχεις ανάγκη.

Ποιο απ' όλα τα είδη μασάζ έχει ανάγκη το σώμα σου τελικά;

Οι επτά τύποι μαλάξεων που θα βάλουν τέλος στην πονεμένη «ιστορία» σου.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πιο μασάζ σου ταιριάζει:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved