Πώς θα βρίσκεσαι πάντα στο peak των δυνατοτήτων σου

Οι 10 κανόνες που ακολουθεί μέχρι και σήμερα ο Ryan Giggs θα δουλέψουν και για σένα.

Τον έχουν πει περίεργο, αλλοπρόσαλλο, βρόμικο και έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ο Ryan Giggs ωστόσο δεν έφτασε στην κορυφή από τύχη, αλλά από σκληρή δουλειά. Σήμερα στα 46 του χρόνια, ο Ουαλός τηρεί τους ίδιους κάνονες που τον μετέτρεψαν σε ένα από τα πιο πολύτιμα διαμάντια που είχε στα χέρια της η Manchester United.

 

 

1. Να είσαι ο εαυτός σου

«Βρες ποιο πρόγραμμα δουλεύει για σένα. Όλοι μπορούμε να κάνουμε τα ίδια αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Μην ασχολείσαι με τους άλλους. Εστίασε στον εαυτό σου».

 

2. Μην αφήνεις το σώμα σου χωρίς τροφή

«Ακόμη και τώρα φροντίζω την διατροφή μου. Μετά το τρέξιμο καταναλώνω πάντα υδατάνθρακες για να μπορέσει να εστιάζει σωστά σε όλα ο εγκέφαλος. Μην το κάνεις ωστόσο τη νύχτα, γιατί το στομάχι σου δεν πρόκειται να χωνέψει».

 

3. Η πληροφορία είναι το κλειδί

«Μπορεί να σνομπάρεις όλα αυτά τα apps που έχουν βγει για τα κινητά ώστε να μετράς θερμίδες και να κάνεις ασκήσεις, αλλά δεν έχουν γίνει τυχαία. Δουλεύουν. Και το να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι χρειάζεται ο οργανισμός σου, είναι ξεκάθαρα δύναμη».

 

4. Κάνε γιόγκα

«Ήμουν ο πρώτος που την σνόμπαρα. Κάνω όμως εδώ και περίπου 15 χρόνια και είναι το μόνο που με βοήθησε να ξεπεράσω τους χρόνιους πόνους μου».

 

 

5. Μην ξεχνάς την ηλικία σου

«Να πιέζεσαι αλλά ως ένα όριο. Ξέρω ότι δεν είμαι θεός. Παρά μόνο όταν στα πόδια την μπάλα».

 

6. Κοιμήσου

«Δεν είναι θέμα αν έχεις αντοχές. Είναι θέμα σωστής στρατηγικής για να βρίσκεται στο απόγειο του το σώμα μου. Κοιμάμαι στις 11 και ξυπνάω στις 7. Ο οχτάωρος ύπνος δεν είναι υπερβολή και τα οφέλη του είναι σπουδαία».

 

7. Βρες τους μέντορές σου

«Γιατί έχεις σίγουρα να μάθεις κάτι από αυτούς. Bryan Robson. Steve Bruce. Paul Ince. Τους παρατηρούσα και έμαθα από αυτούς».

 

8. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου

«Αν κάτι δεν κάτσει όπως το περιμένεις, θα κάτσει μία άλλη φορά. Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, αρκεί να μην την κάνεις κτήμα σου. Ζήσε για να πολεμήσεις μία άλλη μέρα».

 

 

9. Να είσαι προσγειωμένος

«Μία γρήγορη επιτυχία μπορεί να σε κάψει. Όχι επειδή δεν θα σου δώσει αυτά που ήθελες, αλλά επειδή θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα σου. Να θυμάσαι ποιος είσαι, από που προέρχεσαι και ποιος σε βοήθησε να φτάσεις στην κορυφή».

 

10. Μην είσαι άπληστος

«Όλα έρχονται στον καιρό τους. Είτε θέλεις να το αποδεχτείς είτε όχι. Από την πλευρά σου χρειάζεται να κάνεις μόνο ένα πράγμα: να δουλέψεις σκληρά».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved